ODC'er Willem van de Kerkhof (links) schiet op het Berlicumse doel maar de keeper van BMC blokkeert zijn actie. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BMC TREKT AAN HET LANGSTE EIND IN SPORTPARK MOLENWIJK

Gemiste kansen en persoonlijke fouten komen ODC duur te staan

De kans op een plek in de nacompetitie is wel heel erg klein geworden voor ODC. Tegen BMC, de nummer drie op de ranglijst van de derde klasse, werd in sportpark Molenwijk met 2-3 verloren. Die stand stond binnen een halfuur op het scorebord. Saillant detail: alle drie tegentreffers waren het gevolg van persoonlijke fouten...

Na de ruime zege op Sint-Michielsgestel een week eerder, had ODC weer hoop op een plek in de nacompetitie die kans biedt voor promotie naar de tweede klasse. Daarvoor moesten de mannen van Eric Tromp en Frank van den Berg op de eerste plaats alle wedstrijden zelf zien te winnen; om te beginnen thuis tegen BMC. Die ploeg had zich dankzij het winnen van de tweede periodetitel al geplaatst voor die nacompetitie.

Bij ODC ging in de beginfase veel fout. In de derde minuut werd de bal tot twee keer toe verkeerd uitverdedigd en bij de tegenstander in de voeten gespeeld. Om dat te corrigeren, greep de ODC-defensie iets te wild in binnen de eigen zestien meter waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Sjors van Zoggel verzilverde de toegekende strafschop moeiteloos: 0-1.

Vijf minuten later leed ODC opnieuw onnodig balverlies en was een overtreding net buiten de zestien nodig om de BMC-aanval te stoppen. Roël Tibosch schoot de toegekende vrije trap langs de muur en keeper Robbie Roelofs verkeek zich daar vervolgens zodanig op dat het na acht minuten al 0-2 stond.

Vijf minuten later deed ODC wat terug. Vanaf de rechterkant schoot Dirk van der Struijk in één keer op het Berlicumse doel. Keeper Jesper Langenhuijsen zag de bal over zich heen in de kruising vliegen. Kort daarna was de marge echter alweer twee doelpunten. Vanaf rechts werd de bal door BMC hoog voor het Boxtelse doel gegooid. De Boxtelse defensie was daarbij niet alert genoeg en spits Van Zoggel plaatste de bal via zijn hoofd in het doel.

In de 23e minuut kwam ODC weer wat dichterbij. Het was een prima aanval waarbij Bas Verkaik een dieptepass gaf op Bart Dammers. De voorzet van Dammers die volgde werd door Lex van de Biggelaar knap binnengeschoten: 2-3.

PECH IN AFRONDING

ODC kwam daarna beter in de wedstrijd en BMC werd steeds verder teruggedrongen op de eigen helft. Remco Schellekens kreeg vlak voor rust tot twee keer toe een goede kans, maar beide keren was de BMC-keeper alert. Op slag van rust leek de gelijkmaker alsnog te vallen. Bij een enorme scrimmage voor het Berlicumse doel werd de bal een paar keer van de lijn gehaald waarna Van der Struijk uiteindelijk overschoot.

In de tweede helft creëerde de thuisploeg diverse kansen om langszij te komen, maar had het team veel pech in de afronding. Het counterende BMC bleef echter aandringen. Door goed ingrijpen van keeper Roelofs en Frank van der Struijk werd erger voorkomen.

Door deze nederlaag is ODC ingehaald door FC Engelen en afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Een kans op een plek in de nacompetitie is daarmee een stuk kleiner geworden. Zondag 20 mei spelen de tricolores uit tegen koploper Real Lunet. Bij winst is de ploeg uit Vught kampioen. Het is aan de Boxtelaren om het kampioensfeestje te verstoren.

FOTO BOVEN: ODC'er Willem van de Kerkhof (links) schiet op het Berlicumse doel maar de keeper van BMC blokkeert zijn actie. (Foto: Hans Verberk).

Narda van Weert wint toernooi jeu-de-boulesclub De Walnoot

De wekelijkse open regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot vond maandag plaats onder zonnige omstandigheden, ondanks dat de ochtend somber weer liet zien. Veertig mensen gingen de strijd met elkaar aan op de dertig buitenbanen aan de Selissenwal in Boxtel. Narda van Weert was de winnaar van de dag.

De wedstrijdleiding was in handen van Albert van der Sande. Van Weert werd eerste met 3/29 punten, gevolgd door Jo van der Heijden (3/26), Marlies van Vught (3/25), Kees Doevendans (3/16), Ad Pennings (3/14) en Jos van Grinsven (3/11).

Mensen die graag mee willen spelen, zijn op maandag vanaf 13.00 uur welkom bij de accommodatie van JBV De Walnoot. Kijk voor meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.