Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Gij Willibrordus, gij strijder vol vuur...

In 1940 werd in de Boxtelse buurtschap Luissel een veldkapel in gebruik genomen die werd toegewijd aan de 'apostel van Brabant': Sint-Willibrordus. Sindsdien wordt er jaarlijks tweemaal een eucharistieviering opgedragen. Die op Tweede Pinksterdag is altijd het drukst bezocht en start maandag 21 mei om 10.30 uur.

Het Verrijzeniskoor, dat de openluchtmis opluistert, zal het beslist weer aanheffen: 'Gij Willibrordus, gij strijder vol vuur. Gij zult ons Brabant beveil'gen...' Het Willibrorduslied klinkt jaarlijks tijdens de pinkstermis op Luissel. Het is de enige eucharistieviering die dag in Boxtel. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar een van de boederijen in de buurt.

LUISSELSE KOEK

Het erf rondom de kapel, vernoemd naar de in 2011 overleden pastoor Jo de Jong, wordt traditioneel met geel-witte banieren versierd. Aan het einde van de viering deelt pastoor Jacques Grubben de kinderzegen uit. Na afloop bieden buurtbewoners gratis koffie en thee met Luisselse koek aan. Vorige week werd abusievelijk vermeld dat hiervoor moest worden betaald. Wie een koek mee wil nemen voor thuis, dient wel een kleine vergoeding neer te tellen.

BOVEN: Openluchtmis bij de Sint-Willibrorduskapel op Luissel op 1 juni 1998. Voorganger was toenmalig pastoor Jo de Jong. (Foto: Gerard Schalkx).


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het gelegenheidskoor. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor An v.d. Struijk- v.d. Berk (mgd); Zus v.d. Struijk- v.d. Linde, dochter Sjannie en Bart v. Wijk; voor de parochie.

MAANDAG Tweede Pinksterdag, 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Enveloppen met misintenties kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedaan. Telefonisch doorgeven kan ook: 60 15 65.
* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor Piet Valks (sterfdag); Jo Valks (sterfdag); Harrie den Otter en de overl. fam. Den Otter- Kuijpers; Andries v. Nistelrooij; Antonet v. Nistelrooij-Verhagen en overl. fam.

DINSDAG 19.00 rozenhoedje bidden en aansluitend vespers.

DONDERDAG 19.00 rozenhoedje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 pinksterdienst geleid door ds. Corrie Terlouw uit Boxtel. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er korte Paks; zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook in het kerkblad en op www.pg- boxtel.nl.


Pinkstercollecte H. Hartparochie voor missiewerk

De Week Nederlandse Missionaris (WNM) zet zich in voor het welzijn van Nederlandse missionarissen en missionaire werkers. Komend weekeinde wordt gecollecteerd in de Heilig Hartparochie.

Geïnspireerd door het geloof maken de missiewerkers zich sterk voor kwetsbare en buitengesloten mensen. Zij leven samen met hen en strijden tegen armoede en onrecht. Bij hun inzet hebben zij steun vanuit Nederland nodig. Die steun is voor velen een teken van verbondenheid en solidariteit.

Boxtel

Workshop Mesmerisme

In gemeenschapshuis De Rots (Nieuwe Nieuwstraat) wordt zaterdag 26 mei een workshop mesmerisme gegeven door psycho-sociaal therapeut Marja Konijn. Mesmerisme valt onder de hypnotherapie; het gaat erom evenwicht, welzijn en groei te bereiken tussen lichaam, geest en spiritualiteit. De workshop duurt van 10.00 tot 12.30 uur en kost 25 euro. Reserveren kan via e-mail: info@saramare.nl of telefoonnummer 06-53 90 48 30.

Senioren

DINSDAG 22 MEI

13.30 biljarten in De Walnoot,
13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.
14.00 kienen in Orion.

WOENSDAG 23 MEI

14.30 roofvogelshow bij Jacobushof Lennisheuvel.

DONDERDAG 24 MEI

13.30 bridgen in De Walnoot.
13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 25 MEI

13.30 rikken en jokeren in De Rots.