Afbeelding
Foto: Daisy Renders

ZOMERSE EDITIE AAN DE CORPUS MASSAAL BEZOCHT DOOR MUZIEKLIEFHEBBERS

Boer zoekt Band: van rockcovers tot 'fijn eigen werk'

LINDA VAN DE WIEL

Van de zoetgevooisde stem van 'special guest' Fenne van Wuijtswinkel tot bekende rock- en grungeklassiekers die onder meer The Nailbiters en Premium ten gehore brachten. De line-up van Boer Zoekt Band bleek erg afwisselend. Maar muziek was de gemene deler waarvoor honderden liefhebbers naar het festival kwamen. Het kleinschalige Boxtelse evenement in en rondom café D'n Boer aan de Corpus beleefde afgelopen weekend de drukste editie in haar elfjarige geschiedenis.

Nadat de bekende Boxtelse zangeres Joia de muziekvrienden van Boer Zoekt Band vorig jaar trakteerde op een intiem concert, was de eer dit jaar voor Fenne van Wuijtswinkel. Onder gitaarbegeleiding van een prima spelende Roeland Heesbeen bracht zij een muzikale ode aan de veel te vroeg overleden zangeres Eva Cassidy. Prachtig was haar vertolking van 'Kathy's Song'. ,,Roeland en ik delen een voorliefde voor deze zangeres en Boer zoekt Band is de perfecte gelegenheid om er iets mee te doen", vertelde een stralende Van Wuijtswinkel. Met speels gemak bracht het duo de toehoorders in vervoering tijdens een fraai miniconcert. Heesbeen wist het publiek te verblijden met de mededeling dat het duo een tweede concert geeft en wel op 2 februari 2019. ,,We spelen dan samen met een band in Podium Boxtel", verklapte hij.

CHARME

Guido van Eijk en Jeroen van Lier – vanaf de eerste editie organisatoren van Boer Zoekt Band – waren verrukt met deze magische opening van het muziekfeest. ,,We kenden Fenne van haar optreden tijdens de eerste editie van Jesus Christ in Concert en wisten toen al dat we haar een keer gingen vragen", vertelt Van Eijk. ,, Maar er zijn ook bands die zichzelf aanbieden. We merken dat muziekgroepen hier graag spelen en vereerd zijn wanneer wij hen benaderen. Het viel ons ook op hoe zeer muziek mensen samenbrengt."

Van Lier vult aan: ,,En dat terwijl we heel kleinschalig zijn begonnen met een paar bandjes op een zondagmiddag. We merkten toen dat er ontzettend veel muzikaal talent in Boxtel is en dat muzikanten ook erg genieten van elkaars werk. Ook het publiek was razend enthousiast. We hebben toen besloten het festival verder uit te breiden. Maar we blijven klein, dat is ook de charme."

De vele mensen die zaterdag en zondag café D'n Boer bezochten, ontvingen de bands met open armen, ogen én oren. De vijfkoppige formatie The Nailbiters, voortgekomen uit Angela's Project van de Angelaschool, wist de kroeg tot de nok te vullen met enthousiaste twintigers. Max Denteneer, gitarist, genoot van de succesvolle show: ,,Dit is ons vierde optreden, we zijn zelf op de organisatie afgestapt en mochten komen spelen." Met rockklassiekers als 'Enter Sandman' van Metallica en 'Alive' van Pearl Jam was dit meer dan terecht. Het podium was zondag ook onder meer voor SuperSonicSmashKids en Stammer Lee die voor de zon- én muziekliefhebbers eigen werk ten gehore brachten.

GOED WEER

Boxtelaar René van Esch is bijna elk jaar van de partij. ,,Ik vind de sfeer heel gemoedelijk. Vooral optredens van lokale bands spreken me aan. En het lijkt wel of het elk jaar goed weer is tijdens Boer Zoekt Band", zegt hij. Mirjam Driessen is meestal alleen op zondag van de partij, maar koos er dit jaar voor ook zaterdagavond richting café D'n Boer te fietsen. ,,Ik houd van grungemuziek, een beetje het hardere werk. En er zijn heel veel bekenden. Gezellig, joh." Achteraf bleek Boer Zoekt Band zoals de organisatie al bij voorbaat vermoedde: veel lekkere rockcovers op zaterdag en fijn eigen werk op zondag. En dat in een ambiance waar muziek maken én luisteren centraal stonden.

FOTO BOVEN: Genieten van optredens én de zon: dat kon afgelopen weekend tijdens Boer zoekt Band. DGOOC, de rockgroep die is opgericht in het Vlaamse Doel vermaakte het publiek zondagmiddag. De formatie was eerder ook al te zien op Boer zoekt Band (Foto's: Daisy Renders).

FOTO RECHTS: Luuk van Gils is samen met zijn zus Marit en Vincent Baaijens gestart met een nieuw project: SuperSonicSmashKids. Zij waren zondagavond te beluisteren in café D'n Boer. De groep staat morgen, donderdag 10 mei, ook op Church Open Air in café De Kerk aan de Oude Kerkstraat in Boxtel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding