AANLEG NETWERK START ROND DE ZOMER

Glasvezel voor inwoners van Sint-Michielsgestel

Met 1.804 aanmeldingen van inwoners uit Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode is de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van beide gemeenten een feit. De ondergrens van 50 procent werd ruimschoots behaald. Ook inwoners uit Gemonde behoren tot de belangstellenden.

Wethouders Koos Loose van Sint-Michielsgestel en Harry van Rooijen van Meierijstad onthulden maandag het definitieve aanmeldingspercentage in hun gemeenten: 66 procent. Directeur Piet Grootenboer van Glasvezel buitenaf, die de aanleg van het netwerk realiseert, toonde zich verrast. ,,We weten dat er behoefte is aan een goede breedbandverbinding en dat een ondergrens van 50 procent haalbaar is. Het aantal aanmeldingen toont deze behoefte aan."

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied start naar verwachting rond de zomer. De eerste adressen hebben medio 2019 daadwerkelijk glasvezel.

Meer informatie: www.glasvezelbuitenaf.nl.


CULINAIR EVENEMENT OP BOSCHEIND

Lekker Lennisheuvel beleeft de derde editie

Lekker Lennisheuvel krijgt ook dit jaar een vervolg. Het culinaire evenement strijkt weer neer in natuurpark Boscheind. Met het vertrouwde concept én een aantal nieuwe deelnemers.

Onder meer de Wijndiva's, brasserie Onder Ons, restaurant N9NE, maar ook In2Sushi en streekeierenproducent Lekkern'ei zullen de bezoekers verwennen met hun specialiteiten.

Lekker Lennisheuvel wordt opnieuw georganiseerd door theetuin 't Bakhuys en Bij d'Ingens. ,,Wij zijn druk met onze bedrijven en zoiets opzetten doe je niet 'zomaar' even", vertelt Ingrid van Veen. ,,Desondanks vinden wij het zo leuk om te doen dat we er weer onze schouders onder hebben gezet."

Naast alle proefhapjes en -drankjes van de deelnemers die de organisatoren bijeenbrengen - vanaf één euro verkrijgbaar - krijgen bezoekers ook andere streekproducten aangeboden. Bovendien is de toegang tot het evenement gratis.

Blaasorkest Noottoestand uit Liempde zal samen met Gerard van Pinxteren Lekker Lennisheuvel muzikaal omlijsten. Daarnaast wordt er voor kinderen een springkussen opgetuigd. Het evenement is op zondag 27 mei tussen 12.00 en 16.00 uur.


Brabantse Oldtimerdag

Brabantse Oldtimerdag is in aantocht en deelnemers kunnen zich daar nog steeds voor inschrijven. Dit jaar is ook mogelijk voor 'youngtimers' om mee te doen; auto's gemaakt tussen 1980 en 1985. Het inschrijfformulier en meer informatie is te vinden op www.terugindunted.nl. De Brabantse Oldtimerdag is gratis toegankelijk en begint maandag 21 mei om 09.00 uur in het centrum van Liempde. De eerste rit start om 11.00 uur.