De Band One Too Many tijdens Church Open Air twee jaar geleden. (Foto: Peter de Koning).
De Band One Too Many tijdens Church Open Air twee jaar geleden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Church Open Air op Hemelvaartsdag in café De Kerk

'The smallest indoor festival in town'. Zo wordt het muziekfestival Church Open Air genoemd dat op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei wordt gehouden in eetcafé De Kerk aan de Oude Kerkstraat in Boxtel. Het piepkleine podium in de kroeg is vanaf 15.45 uur bezet door veelal lokale bands.

Festival Church Open Air trapt af met een optreden van Pim to the Max, twee jongeren uit Boxtel met een grote passie voor muziek. Aansluitend zijn er concerten van de hardrockband BBGE (17.15) en SuperSonicSmashKids (18.45), waarbij het publiek 'spacende synths, gecombineerd met vlijmscherpe gitaargeluiden' kan verwachten. Ragged Them Dirty uit Dordrecht treedt om 20.15 uur voor het voetlicht met 'stampende, rockende blues'. Flint verschijnt om 21.45 uur ten tonele, terwijl The Nailbiters om 23.15 uur afsluit met covers van onder meer Pearl Jam en Linkin Park. De toegang tot Church Open Air is gratis.


Podium Boxtel
geeft voorproefje
op nieuwe seizoen

Om mensen een indruk te geven van wat er komend seizoen op het programma staat in Podium Boxtel aan de Burgakker, wordt woensdag 23 mei een Preview georganiseerd. Beperkt Houdbaar, Herman in een bakje geitenkwark en Pieter Jouke treden op.

Het voorproefje op het komende theaterseizoen gaat om 20.15 uur van start. Kaarten à 5 euro zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of bij de verkooppunten in Boxtel: Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogisterij Bewust Beter (Nieuwstraat).


Verzamelbeurs

Gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof staat zondag 13 mei van 10.00 tot 13.00 uur in het teken van melkkuipjes. Dat is het thema van de ruilbeurs die de Vereniging Boxtelse Verzamelaars (VBV) organiseert. Ook kunnen bezoekers andere items ruilen, zoals bidprentjes, munten en postzegels. De entree bedraagt 1 euro, kinderen tot 15 jaar mogen gratis naar binnen.

Björn van der Doelen tijdens de Preview van Podium Boxtel van vorig jaar. (Foto: Peter de Koning).