Afbeelding
Foto: Daisy Renders

't Bakhuys houdt bijeenkomst over theereis Sri Lanka

In januari organiseert Rianne Doornekamp van theetuin 't Bakhuys aan De Bocht in Lennisheuvel een theereis naar Sri Lanka. Voor mensen die belangstelling hebben in de trip, organiseert ze maandag 14 mei een informatieavond.

Bezoekjes aan een museum en enkele fabrieken, een treinreis door een plantage, zelf thee plukken en high teaen: de reis bestaat voor meer dan de helft uit excursies die met het thema 'thee' te maken hebben. Daarnaast worden ook andere uitstapjes gemaakt, onder meer naar botanische tuinen, een olifantenweeshuis, kruidentuin, het tsunami-museum en een oud-Hollands fort. Een jeepsafari, tour door de hoofdstad en twee stranddagen behoren ook tot het programma. De gehele reis is verzorgd, van hotels tot de entree voor de excursie. Ook reizen een privéchauffeur en privégids mee. Doornekamp (foto) fungeert als reisleidster.

Gameparty in jongerencentrum

Het prachtige weer dit weekend was zaterdagmiddag niet besteed aan een aantal Boxtelse jongeren. Zij verkozen het lekker koele B-Town boven terras, tuin of balkon om het gamen.

,,Ik speel zo op zijn tijd wel eens", vertelt Coen in jongerencentrum B-Town. ,,Tot diep in de nacht? Nou... dat hoort er wel eens bij", lacht hij. Plots klinkt gevloek naast hem. Zijn 'tegenstander' Michael is zojuist voor de zoveelste keer door Coen afgeknald in het computerspel Call of Duty. Later op de dag zouden de jongens nog even meedoen met een zogeheten gungame: iemand uitschakelen betekent dat de speler een nieuw wapen krijgt en opnieuw een tegenstander moet 'doodschieten'. Of het gamen nog iets op kan leveren? ,,Ja, veel zorgen", grapt Michael. (Foto: Daisy Renders).

Afbeelding