Afbeelding
Foto:

BOXTELSE BASISSCHOOL TRAPT JUBILEUM 110-JARIG BESTAAN AF

Tien dagen feest op de Angelaschool

RENS VAN DEN ELSEN

Acht nonnen komen statig het schoolplein op en lopen door een haag van zo'n vijfhonderd licht opgewonden kinderen. Op de klanken van I Follow Him uit de film Sister Act beginnen ze vrolijk te dansen. Zo zal het 110 jaar geleden, toen de zusters ursulinen hun Angelaschool openden niet precies zijn gegaan. Maar anno 2018 werd hiermee maandagmorgen wel het startsein gegeven voor de jubileumfestiviteiten van de Boxtelse basisschool aan de Baroniestraat.

,,Tien jaar geleden bestond de school een eeuw en was het honderd dagen feest. Dit nieuwe jubileum wordt iets minder uitbundig gevierd, maar het is nog steeds een mijlpaal om bij stil te staan", aldus adjunct-directeur Henriëtte van Amelsvoort. De feestelijke opening was in elk geval een goed begin. Door middel van diverse dansstijlen door de jaren heen werd door leraren en leerlingen vorm gegeven aan deze opening. Via 'Twee emmertjes water halen' en 'Grease Lightning' ging het naar Abba, breakdancers en uiteindelijk het nummer 'Leef' van André Hazes jr. Bij dat lied kregen


alle kinderen een kazoo (een muziekinstrument dat een zoemend geluid voortbrengt - red.) en bliezen en dansten naar hartenlust mee. Het viel na afloop nog niet zo mee om iedereen weer terug de klas in te krijgen...

VERRASSINGEN

De scholieren kunnen de komende dagen sowieso nog genoeg energie kwijt want het jubileumfeest wordt uitgesmeerd over tien dagen. Elke dag is er een verrassing of activiteit. Van Amelsvoort: ,,Zo krijgt iedereen bijvoorbeeld komende woensdag (vandaag - red.) een broodje knakworst in de pauze, maar we hebben ook een leuke quiz. Meer kan ik echter niet verklappen, anders is het geen verrassing meer. De kinderen komen daar vanzelf achter via de speciale jubileumagenda die in iedere klas hangt."

KUNSTWERK

Tijdens het jubileum wordt door de jonge scholieren ook gewerkt aan een heus kunstwerk. ,,Iedereen krijgt een stukje doek waar ze iets op mogen tekenen, schilderen of schrijven. Na de festiviteiten brengen we die allemaal samen zodat het één groot schilderij vormt. Dat onthullen we dan aan het einde van de maand."

De feesttiendaagse wordt onderbroken door Hemelvaartsdag en Pinksteren en duurt daardoor nog tot en met 23 mei. Dan wordt het jubileum afgesloten met een uitstapje naar de Efteling. De leerlingen vinden het allemaal fantastisch en blijven ook na schooltijd met hun kazoo's de oren van ouders en leraren geselen.

GROTE FOTO BOVEN: Samen met enkele kinderen dansten leraren van de Angelaschool onder meer op muziek van Grease, Sister Act en André Hazes jr.

KLEINE FOTO BOVEN: Soms ademloos, maar meestal vrolijk meedansend of -zingend kijken de kinderen naar de opening van het jubileumfeest op het schoolplein van de Angelaschool. (Foto: Rens van den Elsen).


Jeugdmusical Hairspray

Het muziektheaterorkest, met onder meer leerlingen van Boxtel's Harmonie en de Gildenbondsharmonie, brengt samen met musicalschool F-Act verschillende nummers uit de bekende musical Hairspray op de planken in Podium Boxtel. De voorstelling is op vrijdag 25 mei en staat onder leiding van dirigent Willem Gerritsen. Karttrekkers van het muziekproject zijn Paul van Alphen, Margaret de Jong en Karin Tooren. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Afbeelding