BESLISSING VALT IN LAATSTE SPEELRONDE

Uitstel van promotie voor hockeysters MEP

Door het verlies van de mannenploeg van MEP (6-2) en het gelijkspel van de vrouwen in Venlo (1-1), vallen de beslissingen zondag 13 mei in de allerlaatste competitieronde. Voor de hockeyers wordt het een moeilijk verhaal. Zij moeten winnen in Weert en dan maar hopen dat Oss verliest van Venlo. De hockeysters moeten het zondag afmaken. Een gelijkspel tegen directe concurrent Hopbel of een overwinning betekent promotie naar de overgangsklasse.

De mannenploeg van MEP werd in Venlo overdonderd door de aanstaande kampioen. Pas bij 3-0 kon MEP iets terugdoen en scoorde Gijs de Wild. Toen de Limburgers voor de rust op 4-1 kwamen, was de wedstrijd gelopen. In de tweede helft trof Venlo nog twee keer doel en wist Sam Verzijden nog een keer voor MEP te scoren: 6-2. Al met al een kansloze nederlaag. Zondag 13 mei gaat MEP in de laatste competitieronde voor de laatste kans op een play-offplaats. Als alles goed valt, namelijk winst van MEP in Weert en verlies van Oss tegen Venlo, dan plaatst de Boxtelse ploeg zich na een Houdini-act alsnog. Afslag in Weert zondag om 14.45 uur.

SPANNING

De hockeysters van MEP maakten kennis met het fenomeen van de promotiespanning. Tijdens de eerste helft in Venlo was het spel prima en forceerde de Boxtelse ploeg vier strafcorners. In de tweede helft scoorde Marleen Bordat uit een corner en leek MEP op rozen te zitten. Maar twee minuten later was het alweer gelijk. In de resterende tijd ging het spel op en neer. Door de gelijke stand moesten er shoot-outs aan te pas komen voor het bonuspunt. Venlo bleek daarin de betere. Jammer voor MEP, omdat dat ene punt al promotie had betekend. Trainer Hans van de Ven vond de uitslag wel terecht. Zijn ploeg speelde in zijn ogen een prima eerste helft, maar een zwak tweede gedeelte.

Zondag 13 mei komt Hopbel naar Boxtel. De Schijndelse vrouwen kunnen in punten nog gelijk komen met MEP, maar het doelsaldo van de Boxtelse hockeysters is beduidend beter. Zo ver wil MEP het echter niet laten komen. Thuis winnen en promoveren is een mooie afsluiting van het seizoen. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.30 uur.

Excursies Haanwijk

Het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel is zondag 13 mei weer geopend voor het publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Hier krijgen bezoekers informatie over het werk van Brabants Landschap en er is een gratis rondleiding door het gebied. Deze start om 13.00 uur. Bij mooi weer zal de bakker in het oude bakhuisje brood bakken. Het museum Romeins Halder is open van 12.00 tot 16.00 uur. Tevens starten er om 11.00 en 12.30 uur vaartochten die voeren langs Kasteel Maurick (Vught) en Oud Herlaer (Sint-Michielsgestel). Aanmelden voor deze tocht kan via www.vestingfietsen.nl.