Afbeelding
Foto: Daisy Renders

TEAM 'UIT DE KOM' ONTVANGT EERSTE PRIJS

Boxtelse Biljart Bond heeft stof genoeg om over na te denken

De Boxtelse Biljart Bond (BBB) staat na de zomervakantie belangrijke veranderingen te wachten. Dat bleek zondag toen de competitie voor de lokale libretitel voor teams werd afgesloten met de prijsuitreiking. In café 't Geveltje kreeg Uit De Kom de eerste prijs overhandigd. De spelers, thuis in zaal De Comsche Hoeve, wonnen de biljartcompetitie met 476 punten, gevolgd door Het Groene Laken (466) en De Amateur 2 (454).

Normaliter wordt deze feestelijke afronding gecombineerd met het slot van de finalerondes om het persoonlijke kampioenschap van Boxtel. Die competitie vond echter geen doorgang dit seizoen.

Na de zomervakantie zullen door het BBB-bestuur moeilijke hindernissen genomen moeten worden. Zo is er bij voorbeeld behoefte aan een nieuwe voorzitter, omdat Guus Eltink na ruim vier jaar zijn taak neerlegt. Ook moet er ernstig rekening mee worden gehouden dat het clubhuis van Het Groene Laken, al sinds tijden toeleverancier van hele horden deelnemers aan de BBB-competities, er in de loop van het komende competitiejaar niet meer zal zijn. Er zijn immers vérgaande plannen met café De Adelaar, en die plannen hebben niks met horeca van doen.

ATTRACTIEVER MAKEN

In zijn toespraak maakte voorzitter Eltink er melding van dat er plannen bestaan om het komende jaar te zorgen voor én een competitie voor teams én een voor de individuele deelnemers. Misschien moet ook de competitie zelf wat attractiever worden ingericht, bij voorbeeld met viertallen die strijden in drie verschillende spelsoorten, zoals libre, bandstoten en driebanden. Wellicht zal deze nieuwe constructie nieuwe deelnemers overhalen om met de competitie mee te doen. Want zoals zo vele cafésporten bevindt ook de BBB zich in zwaar tij, niet in de laatste plaats omdat er alleen in dit kalenderjaar drie deelnemers zijn overleden: Frans Strik, biljarter van Het Groene Laken, Peter Kokke, biljarter van De Comsche Hoeve en Gerard van den Biggelaar, voorzitter van 't Krijtje.

De bezoekers van de prijsuitreiking spraken af om elkaar bij de ledenvergadering eind augustus weer te zien en intussen goed na te denken over de inrichting van het seizoen 2018-2019.

FOTO BOVEN: Na ruim vier jaar legt Guus Eltink de voorzittershamer van de Boxtelse Biljart Bond neer. (Foto: Daisy Renders).


Ludo Mennen
wint regiomix
JBV De Walnoot

De wekelijkse open regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot vond maandag plaats onder zonnige omstandigheden. 37 mensen gingen de strijd met elkaar aan op de buitenbanen aan de Selissenwal in Boxtel. Ludo Mennen was de winnaar van de dag.

De wedstrijdleiding was in handen van Jan Pennings. Mennen werd eerste met 3/29 punten, gevolgd door Cor Bertens (3/25), Michel Luijten (3/20), Ben van Casteren (3/14) en Ad Pennings (3/10). Mensen die graag een balletje mee willen spelen, zijn op maandag vanaf 13.00 uur welkom bij de accommodatie van JBV De Walnoot. Kijk voor meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.