LIEMPDENAREN SPELEN GELIJK OP HERDGANG

Knappe comeback DVG niet genoeg voor winst

De accommodatie was schitterend, maar het ontbrak zondag aan entourage op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven. DVG speelde daar tegen de amateurtak van PSV en de Liempdse supporters bezetten de meeste stoeltjes. Het werd 2-2. Gezien beide helften klopte de uitslag, maar de teams kregen in de slotfase nog wel kansen op de volle winst.

Zowel PSV als DVG hadden personele problemen, veroorzaakt door een volle ziekenboeg en vakanties. Na een rustige openingsfase, kwam de thuisploeg op voorsprong. De Liempdse defensie verdedigde een lange bal onvoldoende en een Eindhovense aanvaller passeerde van dichtbij doelman Sten Traa: 1-0.

Een paar minuten later schoot Sherryl Sambo over het Eindhovense doel. Vlak daarna kreeg PSV een grote mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar van dichtbij werd recht in de handen van keeper Traa geschoten.

Kort voor rust werd de voorsprong alsnog uitgebreid. De PSV-spits nam een voorzet vanaf rechts op de slof en schoot de bal onhoudbaar in de kruising.

DONDERPREEK

Het moet gedonderd hebben in de kleedkamer van DVG, want na rust was er meer beleving in het Liempdse voetbalspel te zien. Twan van den Broek wist al gauw Bas van Houtum te bereiken en die zette met een bekeken schuiver de aansluitingstreffer op het scordebord: 2-1.

DVG drukte daarna door en PSV kreeg het steeds lastiger. Zo werd een schot van Van den Broek door de Eindhovense sluitpost tot corner verwerkt.

De Liempdenaren hadden in de opbouw echter veel balverlies waardoor de beslissende derde treffer voor PSV op de loer lag. Toch kwam DVG op gelijke hoogte. Nadat de bal diverse keren in het Eindhovense doelgebied kwam, belandde deze uiteindelijk bij de kopsterke Van Houtum. Met een mooi boogballetje klopte hij de keeper voor de tweede keer: 2-2.

Beide ploegen gingen vervolgens een spannende slotfase in, op zoek naar de winnende treffer. Tarn van de Wiel schoot op de vuisten van de Eindhovense goalie en doelman Traa zag een kopbal net naast zijn doel belanden. Zowel DVG als PSV kregen kansen op de overwinning, dus was het gelijkspel uiteindelijk voor beide coaches aanvaardbaar, met een lichte kater. De Eindhovenaren verspeelden een 2-0 voorsprong en DVG miste de kans op 2-3, net als PSV.

Morgen, donderdag 10 mei speelt de Liempdse voetbalploeg thuis tegen Nieuw-Woensel om 14.30 uur, een wedstrijd die op last van de KNVB opnieuw gespeeld moet worden. Zondag voetbalt DVG opnieuw thuis op hetzelfde tijdstip, dan tegen DBS, een directe concurrent in de strijd tegen nacompetitie.

FOTO ONDER: De spelers van DVG en PSV knokten tot en met de slotfase voor de volle drie punten. Uiteindelijk moesten de ploegen genoegen nemen met een gelijkspel. (Foto: Toon van Ruremonde).

Kampioenswedstrijd

Welk team wordt dit seizoen de beste zaalvoetbalploeg van Boxtel? Die vraag wordt vrijdag 11 mei beantwoord. Dan nemen zaterdagkampioen Café Vollop en maandagkampioen Van Stekelenburg Bloemen het tegen elkaar op en de winnaar mag zich kronen tot algeheel kampioen van Boxtel. De wedstrijd start om 19.45 uur in sporthal De Braken.