Ron Doevendans geeft uitleg aan voorzitter Arjen Witteveen en een van de vrijwilligers van de Voedselbank over het bekijken van de beelden op een smartphone die binnenkomen van de camera-installatie. (Foto: Pål Jansen).
Ron Doevendans geeft uitleg aan voorzitter Arjen Witteveen en een van de vrijwilligers van de Voedselbank over het bekijken van de beelden op een smartphone die binnenkomen van de camera-installatie. (Foto: Pål Jansen). Foto:

24/7 CAMERASURVEILLANCE AAN ACHTERBERGHSTRAAT

Cameratoezicht bij de Voedselbank

De Voedselbank aan de Achterberghstraat is voortaan 24 uur per dag onder surveillance. Doevendans Beveiliging uit Boxtel heeft het pand voorzien van een modern camerasysteem dat de vrijwilligers ieder moment kunnen bekijken.

Dinsdag 13 maart werd ingebroken in de Voedselbank. Daarop startten jongeren in de Boxtelse politiek een inzamelingsactie zodat er ook geld kwam voor een beveiligingssysteem. Uiteindelijk bracht dit 350 euro op. ,,Wij zagen het bericht op Facebook van Wiebe de Leijer (initiator van de actie - red.) en vonden het mooi om hieraan bij te dragen", legt Ron Doevendans uit.

Voorzitter Arjen Witteveen is in zijn nopjes met de steun van het Boxtelse bedrijf: ,,We kregen een royaal aanbod van Doevendans. Zo'n installatie zou normaal gesproken duizenden euro's kosten, dat is nu enkele honderden euro's."

Doevendans vult aan: ,,We hebben de bekabeling aangelegd en op elke hoek van het pand een kwalitatief goede camera geïnstalleerd. De beelden zijn 24/7 toegankelijk. Ook op smartphone en tablet."

Zomaar 'hacken' in het systeem kan niet, vertelt Doevendans: ,,Alles gaat tegenwoordig via internet. En omdat wij een beveiligingsbedrijf zijn, mag die verbinding natuurlijk ook niet onveilig zijn." Het Boxtelse bedrijf heeft zich hier de laatste jaren in gespecialiseerd. Op diverse manieren zijn maatregelen getroffen voor een veilige verbinding.