Speler naar ziekenhuis na bal op oog

Ducks wint in Limburg

De honkballers van JRC Ducks speelden zondag een uitwedstrijd in en tegen Maastricht. Ondanks dat Max Denteneer een vervelende sportblessure opliep, - hij kreeg een bal hard tegen zijn oog en moest naar het ziekenhuis - , wonnen de Boxtelaren ruim.

Door honkslagen van Remco van Nistelrooij, Jeroen van Nes en Jan van der Wielen wist Ducks al in de eerste inning driemaal te scoren. De Limburgers maakten deze voorsprong echter weer teniet door in de volgende helft drie punten terug te veroveren op startend werper Van Nes.
In de derde inning zetten de mannen van Ducks het goede spel voort door vijf punten te scoren via honkslagen van Thor van den Dool, Denteneer, Van der Wielen en Van Nes. Die laatste herpakte zich in het vervolg ook als werper, want hij leek geen wijdbal meer te kunnen gooien. Hij incasseerde hier en daar nog wel een punt, maar dit bleek geen probleem. In de zevende inning bracht Ducks de stand naar 5-13 en de wedstrijd leek gespeeld.

OOG

De naslagbeurt van de zevende inning verliep ongelukkig voor de Boxtelse honkballers. Denteneer kreeg namelijk een hard geslagen bal via een ongelukkige stuit, recht op zijn oog. Hij liep een snee op in zijn wenkbrauw en moest daardoor geblesseerd het veld verlaten. In het ziekenhuis is de wond dichtgeplakt. Het gaat ondertussen weer goed met hem. In de nasleep van de blessure kon Maastricht nog tweemaal scoren, maar de Boxtelaren waren meedogenloos: door een scala aan honkslagen liep de stand op tot 7-21 en Van Nes gooide als werper de deur naar extra punten voor de Limburgers in het slot.

De seniorenploeg van Ducks speelde deze uitwedstrijd ijzersterk en verliet met de volle buit het veld. De spelers gingen dan ook met een goed gevoel naar huis. Van den Dool werd de slagman van de wedstrijd, hij scoorde vijf honkslagen uit zeven.

JUNIOREN

De junioren van het Boxtelse Ducks speelden zondag in eigen huis tegen de Ridderkerk Rowdies. Zij incasseerden slechts één punt tegen en wonnen ruimschoots van hun tegenstander.

Tijdens de wedstrijd werden in de eerste inning al vrij snel punten gescoord aan de kant van Ducks. De bezoekers wisten niemand uit te gooien, maar zorgden wel voor een mooie vangbal van de midveldster uit Ridderkerk.
In de tweede inning werden er vijf punten gemaakt door Ducks en één punt door de Rowdies waardoor de tussenstand op 10-1 kwam. In het vervolg van de wedstrijd had de Boxtelse Marthe Schriemer een goede beurt en kwam zo op een slaggemiddelde van duizend.

In de vierde inning werden er drie vangballen gemaakt waaronder twee door tweedehonkvrouw Anne Balk en één door catcher Jaidy Vermaesen.

Tijdens de naslagbeurt van de Boxtelse ploeg maakte Ducks nog een aantal extra punten. Daarmee eindigde de wedstrijd met een stand van 20-1.

Uitslag zaterdag 5 mei

Hb jun.: Uden Red Sox - Ducks         6-24

Uitslagen zondag 6 mei

Hb sen.: Blue Lions Tilburg - Ducks         18-10
Sb jun.: Ducks - Ridderkerk Rowdies         20-1
Hb sen.: Maastricht - Ducks         7-21

Programma zondag 13 mei
Sb sen. vrouwen: Ducks - Maastricht         10.30
Hb sen.: Ducks - Kickers         11.00
Hb sen.: Ducks - Gryphons         15.00