TRICOLORES HOUDEN HOOP OP PROMOTIE DOOR KLINKENDE ZEGE

ODC maatje te groot voor Gestel

ODC won zondag eenvoudig met 5-0 de thuiswedstrijd tegen een niet al te sterk in Sint-Michielsgestel. Op het warme kunstgrasveld stonden de tricolores bij rust al voor door twee treffers van Lex van de Biggelaar. Dirk van der Struijk (penalty), Remco Schellekens en Bart Dammers maakten in de tweede helft de overige Boxtelse treffers.

Vóór de winterstop speelden de Boxtelse voetballers uit tegen Sint-Michielsgestel een van hun beste wedstrijden van dit seizoen. Het werd destijds 'slechts' 0-2, maar ODC leek op dat moment een kandidaat voor de titel. Het liep echter allemaal anders waardoor er zondag in sportpark Molenwijk voor zowel ODC als voor de gasten nauwelijks meer iets op het spel stond.

De bezoekers kregen in de eerste minuut al een enorme kans. Paul Smulders verkeek zich op een lastige stuiterbal waardoor een Gestelse aanvaller plots vrij voor keeper Robbie Roelofs stond. De spits schoot echter van dichtbij langs het Boxtelse doel.

Snel daarna stelde ODC orde op zaken. Na een kwartier spelen bereikte Dammers met een mooie crosspass Van de Biggelaar die controleerde en beheerst zijn eerste doelpunt van de middag maakte.

Nadat Bas van der Pasch in de 30e minuut op de vuisten van de Gestelse doelman schoot, viel zes minuten later de tweede ODC-treffer alsnog. Na een aanval over diverse schijven ontving Remco Schellekens de bal aan de rechterkant. Hij gaf een strakke voorzet die Van de Biggelaar knap binnenkopte: 2-0. Vlak voor de thee kregen de gasten nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Roelofs voorkwam dit.

Nadat het eerste kwartier na rust niets gebeurde, gooiden de Boxtelaren de wedstrijd definitief in het slot. In het 16-metergebied maakte een speler van Sint-Michielsgestel hands en de bal ging op de stip. Van der Struijk schoot feilloos binnen: 3-0.

TAL VAN KANSEN

ODC kreeg vervolgens tal van kansen, maar de mannen van trainers Eric Tromp en Frank van den Berg waren onnauwkeurig in de afronding.

Desalniettemin kon de vierde treffer niet lang uitbijven. In de 69e minuut legde de uitstekend spelende Van de Biggelaar de bal knap terug op Schellekens die daarna vakkundig scoorde.

Vlak voor tijd werd het 5-0. Dammers kopte een vrije trap vanaf rechts binnen. De echte voetballiefhebbers werden daarna nog een keer getrakteerd op een mooie actie. Van de Biggelaar speelde zich binnen het doelgebied van de tegenstander knap vrij en vuurde uit de draai stijlvol op doel. Omdat de redding van de Gestelse keeper bijna net zo knap was, leidde het niet tot een doelpunt.

THEORETISCHE KANS

De tricolores staan na deze ruime zege nog steeds vijfde op de ranglijst. De Boxtelse ploeg heeft 38 punten uit 23 wedstrijden. Het gat met nummer vier Zwaluw VFC is na een nederlaag van de Vughtenaren nog maar twee punten. Theoretisch gezien is een plek in de nacompetitie nog mogelijk; als alles meezit. ODC speelt nog drie wedstrijden. Zondag 13 mei ontvangt de ploeg tegenstander BMC om 14.30 uur in sportpark Molenwijk.

TGG - ODC JO14-3        19:00

FOTO ONDER: Lex van de Biggelaar van ODC, goed voor twee treffers, was zijn tegenstanders steeds een stapje voor. (Foto: Hans Verberk).

Junioren Ducks oefenen tegen sterke Oysters

De junioren van Ducks zouden zondag een internationale jeugdwedstrijd tegen Farnham spelen. Echter, op het laatste moment wijzigden de Engelsen hun programma. Toch kon er gerugbyd worden: Oysters Oisterwijk stuurde haar juniorenteam naar Boxtel.

Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte voor het overleden Ducks-lid Gerard Pruniers. Na de kick-off bleek het jeugdteam van de Oisterwijkse rugbyclub te sterk. Geen verrassing: de ploeg speelt twee klassen hoger. Ondanks dat de junioren van Ducks regelmatig in kansrijke posities kwamen en prima speelden, verloren zij toch met ruime cijfers: 5-67. Julius Doms schreef de enige try aan Boxtelse zijde op zijn naam.