'Bazaar probeert elk jaar
weer iets te verbeteren'

PÅL JANSEN

Bazaar Boxtel is in aantocht en de organisatie is druk bezig om alle details voor zondag 1 juli rond te krijgen. Voor dit jaar zijn weer lessen getrokken uit de editie van 2017. Zo is er een extra horeca-punt bijgekomen om wachtrijen tegen te gaan. ,,Zo proberen we ieder jaar weer iets te verbeteren", vertelt voorzitter Michel Verhoeven.

Na iedere Bazaar blikt de organisatie terug op het evenement om te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Dit jaar was de horeca een aandachtspunt, in 2017 plaatste de organisatie voor het eerst twee muziekpodia op één veld. ,,Of dat niet vreemd was? Ja, dat idee hadden wij in eerste instantie zelf ook. Maar op deze manier kwamen ook de artiesten die op het kleinere podium stonden, beter tot hun recht. Voorheen stonden die een beetje achteraf", aldus de voorzitter.

Voor Verhoeven breken komende weken drukke tijden aan. ,,Het gas moet er nu vol op", zegt hij. Het hele jaar door vinden voorbereidingen plaats, zoals de line-up. ,,Die is inmiddels rond. Wie er komen gaan we de komende zes tot zeven weken bekend maken via onze Facebookpagina", aldus Verhoeven. ,,Het is een programma met vrolijke muziek en ook een aantal Boxtelse bands", belooft hij.

Zo treedt Broadway Brass, onder meer met de in Boxtel opgegroeide muzikant Jeroen Toonen. Ook de band Rocksoc met Boxtelaar Patrick Hendriks in de gelederen is aanwezig. De maanden voor aanvang van het evenement moeten de laatste details concreet worden. ,,Zoals de stroompunten, de watervoorzieningen en we hebben nog ruimte voor kramen", vertelt Verhoeven. ,,Tot nog toe komen sieraden voorbij, kunst, eetkramen, Afrikaans, mediterraans, Aziatisch... Een beetje de hele wereld rond."

#AANMELDEN

Maar, zo benadrukt de voorzitter, ruimte om een stand te houden is er nog zeker. Voedselkramen, aanbieden van workshops of spulletjes: het kan allemaal. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.bazaarboxtel.nl/#aanmelden.

Daarnaast kan de organisatie altijd vrijwilligers gebruiken om mee te helpen. ,,Dat kan ook voor een paar uurtjes zijn", vertelt de voorzitter. Contact hierover opnemen kan via contact@bazaarboxtel.nl.


Kostuums passen

Pinksteren nadert en dat is steevast ook de periode dat Boxtel zich opmaakt voor de Heilig Bloedprocessie die dit jaar op 27 mei valt. Deelnemers kunnen elke maandag en woensdag in het naaiatelier op de eerste verdieping van de bibliotheek (Burgakker 4) tussen 19.00 en 20.00 uur kostuums passen. Voor informatie: mail naar aanmelden@bloedprocessieboxtel.nl of bel Marijke van Beek via (0411) 68 47 26 of 06-54 68 61 51.