Afbeelding
Foto: Joleen van Rooij

Meubelmakerij Den Berg gaat
verder met nieuwe eigenaren

JOLEEN VAN ROOIJ

Max den Ouden (24) en Dion van de Snepscheut (36) zijn sinds 1 januari de nieuwe eigenaren van Meubelmakerij Den Berg in Liempde. De mannen zijn geen onbekenden in de lokale werkplaats aan de Boxtelseweg. Van de Snepscheut is inmiddels al veertien jaar werkzaam bij het bedrijf. Den Ouden kwam drieënhalf jaar geleden als stagiair 'ontwerpend meubelmaker' in de zaak en is naar eigen zeggen met veel plezier 'blijven hangen'.

Voormalig eigenaar Martien Roestenburg startte vijfendertig jaar geleden zijn meubelmakerij. ,,Als ondernemer moet je ook vooruit kijken, naar het moment dat je gaat stoppen. Max had al vanaf het begin de ambitie om in de toekomst een soortgelijke meubelmakerij op te richten. We

Economie

hebben het afgelopen jaar dan ook veel gesproken over de mogelijkheden. Hierbij zijn we niet over één nacht ijs gegaan."

PRIMA AANVULLING

Volgens Roestenburg vullen de twee nieuwe directeuren elkaar perfect aan. ,,Max richt zich van huis uit meer op de commerciële kant en bij Dion is het: wat zijn ogen zien, maken zijn handen." Daarnaast is er een vaste medewerker, Robin van de Ven, die op volle toeren de productie draait, zodat de nieuwe eigenaren zich ook kunnen richten op de bedrijfsvoering. ,,Dat is wel even anders dan ik gewend was. De werkweek is wat dat betreft wat langer geworden', legt Van de Snepscheut uit.

TEVREDEN

Van de Snepscheut en Den Ouden zijn, net als hun voorganger, tevreden over de eerste maanden. ,,Ook na 1 januari is het druk gebleven. Martien Roestenburg loopt nog dagelijks mee in het bedrijf en vervult een adviserende rol. Dat gaat in een goede sfeer. We zitten nog steeds samen aan dezelfde keukentafel. Dat zit dus wel goed," vertelt het tweetal lachend.

Roestenburg ziet de toekomst van de meubelmakerij door de overname met vertrouwen tegemoet: ,,Het is goed zo, alleen het afbouwen van de werkzaamheden is echter nog even wennen voor me."

FOTO LINKS: Links Dion van de Snepscheut en Max den Ouden, de nieuwe eigenaren van Meubelmakerij Den Berg. Rechts voormalig directeur Martien Roestenburg. (Foto: Joleen van Rooij).