Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

RONDSNUFFELEN IN D'N LIEMPDSEN HERD

Winterfair krijgt zomers vervolg in dorpscentrum

Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd stond in november afgeladen vol met bezoekers voor de Winterfair in Liempde, waar diverse ondernemers hun waren aanboden. Het evenement krijgt een vervolg: op zondag 3 juni vindt de Zomerfair plaats in en rond de historische boerderij aan de Barrierweg.

De Zomerfair vindt niet alleen plaats in en rondom D'n Liempdsen Herd, maar ook in het Concordiaprak en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein. Naast zomerse muziek van fanfare Concordia en diverse hapjes, zijn er ook veel standhouders die een keur aan producten aanbieden. Zoals lokaal gebrouwen bieren, delicatessen, sieraden, cadeauartikelen en nog veel meer streek- en lifestyleproducten.

Ook de diverse horecabedrijven dragen bij aan de Zomerfair. Bij café Het Wapen van Liempde treedt 's middags de akoestische band Reset op en ook de Durpsherberg verzorgt live muziek vanaf 12.00 uur. Op de terassen worden allerlei zomerse versnaperingen aangeboden.

Gildedag

Diezelfde dag vindt in Liempde ook de kringdag plaats van de gilden die zijn aangesloten bij de Dommelgroep. Vanaf de Sint-Jans Onthoofdingkerk start om 11.00 uur een optocht met circa honderd tot honderdvijftig gildebroeders naar het centrum.

Ook museum De Kleuskes, beheerd door heemkundestichting Kèk Liemt, opent 3 juni haar deuren, van 12.00 tot 16.00 uur.

Zomerfair Liempde start zondag 3 juni om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Toegang is gratis. Bezoekers wordt geadviseerd te parkeren op evenemententerrein D'n Tip. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Zomerfair Liempde.

FOTO ONDER: Eind november 2017 was de eerste editie van de Winterfair Liempde. Medeorganisator Claartje Zijlstra schatte toen in dat zo'n duizend mensen d'n Liempdsen Herd bezochten. Zondag 3 juni vindt de zomerse editie plaats in het centrum van Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).

Provincie-politica CDA naar warme bakker Liempde

Voorzitter Marianne van der Sloot van de CDA-fractie in Provinciale Staten brengt op uitnodiging van Jos van Eijndhoven een bezoek aan Liempde. De plaatselijke bakker wil graag de leefbaarheid en de winkels in Liempde onder de aandacht brengen. Dat zou in eerste instantie op maandag 14 mei gebeuren, maar die datum is verschoven naar vrijdag 25 mei.

Van der Sloot gaf in reactie op het nieuws over de hoge cateringskosten in het provinciehuis aan dat Brabant bekend moet staan om goede besluitvorming, niet om haar worstenbroodjes.

WORKSHOP

Van Eijndhoven haakte in op de uitspraak en nodigde Van der Sloot, die geboren en getogen is in Boxtel, uit voor een workshop worstenbroodjes bakken. ,,Liempde is een prachtig en leefbaar dorp. Maar wat blijft er van de leefbaarheid over als er geen winkels meer zijn? We lossen dat tijdens de cursus niet op maar als we het probleem op de agenda's krijgen, doen we al iets", aldus de bakker.


Het Groene Woud in beeld door ELF

De Eerste Liempdse Fotogroep (ELF) start binnenkort met haar foto-expositie 'Binnen Het Groene Woud'. Zaterdag 19 mei opent de expositie in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd.

ELF ontstond nadat Frans Roefs in Brabants Centrum mensen opriep lid te worden. Sinds april 2010 komen de fotografen regelmatig bij elkaar om elkaars foto's, die gemaakt worden volgens een bepaald thema, te bespreken.

BINNEN HET GROENE WOUD

Dit keer is 'Binnen Het Groene Woud' het uitgangspunt voor de leden van ELF. De beelden die zij maakten volgens dat thema, zijn 19 mei vanaf 14.00 uur te zien in de expositieruimte van de historische boerderij aan de Barrierweg 4. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 27 mei en is te bezoeken tijdens de openingstijden van D'n Liempdsen Herd: dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur.

Meer informatie over ELF is verkrijgbaar via de website van de fotoclub: elffotogroep.blogspot.nl.

Avond over fondsenwerving in Liempde

Streekhuis Het Groene Woud organiseert samen met More Projectbegeleiding uit Best dinsdag 29 mei de Maatwerk Fondsenavond. Deelnemers krijgen daarbij advies over hoe zij voor projecten fondsen kunnen werven.

Tijdens de bijeenkomst geeft deskundige Marianne Muller advies. Gevraagd wordt om voorafgaand aan de avond concrete plannen voor projecten in te sturen zodat de organisatie zich daarop kan voorbereiden. De initiatieven worden getoetst aan mogelijke fondsen.

Meedoen kost vijftig euro, aanmelden kan tot 22 mei via e-mail: streekhuis@hetgroenewoud.com. De avond aan de Keefheuvel 1a in Liempde is van 19.00 tot 21.00 uur.

Esch

Dorpsstraat dicht

De Dorpsstraat in Esch is vanaf maandag 14 mei twee weken dicht. De bestrating tussen de Vinkenheuvel en de Leunisdijk ligt in zogeheten slakkenzand. Dit veroorzaakt losliggende klinkers. In overleg met verkeersdenktank Esch heeft de gemeente Haaren besloten dit probleem aan te pakken. Gelijktijdig wordt de spoorwegovergang Runsdijk/Gestelseweg afgesloten. Brabant Water gaat onder het spoor de distributieleiding vervangen. De treinen rijden wel.