Oproep aan Esschenaren: Boxtel of Vught?

CARRY DIRKX

Boxtel of Vught: het is nog steeds niet duidelijk waar de Esschenaren naartoe willen. Oók niet voor het gemeentebestuur van Haaren. Daarom krijgen alle dorpsbewoners volgende week een brief op de deurmat, met de oproep alsnog hun voorkeur uit te spreken. Na een bijeenkomst voor inwoners van Esch die de gemeente in april hield, reageerden al een paar honderd mensen. De reacties waren fifty-fifty verdeeld over Boxtel en Vught.

Esch vormt met deze mailing een uitzondering op de vier kernen van de op te splitsen gemeente Haaren. De inwoners van de overige dorpen - Helvoirt, Haaren, Biezenmortel - waren duidelijker in hun voorkeursrichting, aldus een woordvoerder van de gemeente Haaren. Alleen in Esch doemde een verdeeld beeld op. ,,We willen graag dat de Esschenaren die tot op heden niet reageerden alsnog aangeven welke gemeente hun voorkeur heeft: Boxtel, Vught of geen voorkeur. Het college van burgemeester en wethouders hoopt zo een meer gedragen besluit te kunnen nemen over de toekomst van Esch. De stem van de inwoners is daarin een belangrijke factor", aldus een woordvoerder van de gemeente.

DUIDELIJKER BEELD

De inwoners van Esch kunnen straks schriftelijk, per e-mail of via de website van de gemeente Haaren hun wens bekend maken. De hoop is dat er dan een duidelijker beeld komt van de wens van de Esschenaren. Op de vraag hoe het verder gaat als dat niet zo is, en wat de vervolgstappen dan zijn: daarover doet de gemeente Haaren nu nog geen uitspraken.