De poort die sinds tweeënhalf jaar in de weekeinden 's nachts de toegang blokkeert, gaat voortaan ook doordeweeks op slot. (Foto: Henk van Weert, 2015).
De poort die sinds tweeënhalf jaar in de weekeinden 's nachts de toegang blokkeert, gaat voortaan ook doordeweeks op slot. (Foto: Henk van Weert, 2015). Foto:

POORT WORDT DAGELIJKS TUSSEN 22.00 TOT 07.00 UUR GESLOTEN

De Croon gaat ook doordeweeks dicht

De vereniging van eigenaren (vve) van appartementencomplex De Croon liet in augustus 2015 een poort plaatsen die in het weekeinde 's nachts op slot gaat. Sindsdien is de overlast van uitgaanspubliek in de Boxtelse Croonpassage flink verminderd. Daarom willen de bewoners dat het hekwerk voortaan ook doordeweeks in de nachtelijke uren dichtgaat. B. en W. heeft dinsdag ingestemd met dat verzoek. De passage wordt dagelijks van 22.00 tot 07.00 uur afgesloten.

Voorzitter Tonny Wagenaars van vve De Croon is blij met het besluit van het gemeentebestuur. ,,Want ook op doordeweekse dagen is er overlast van hangjeugd. Als de poort op slot is, valt het met de hinder erg mee, vertelde hij gisteren. Hij hoopt dit effect ook op andere dagen te bewerkstelligen. In het bijzijn van Wagenaars maakte centrumwethouder Eric van den Broek gisteren het collegebesluit bekend. Hij meldde dat dezelfde regeling ook gaat gelden voor andere poorten in de directe omgeving van de Markt: bij de Beiaard, tussen het VVV-kantoor en restaurant En Garde! en in de onderdoorgang die momenteel wordt gecreëerd tussen het gemeentehuis en modezaak Uniek.

Namens de bewoners van De Croon vroeg Wagenaars de wethouder om nóg een maatregel: verplaatsing van de groene oplaadpaal voor e-bikes, die achter restaurant De Rechter staat. ,,De eerste fietser die daar zijn accu oplaadt, moet zich nog melden. Maar jongeren gebruiken de aansluiting voor muziekapparatuur, met alle geluidshinder van dien."