FRONTALE BOTSING GRENS BOXTEL/OIRSCHOT

Twee doden bij ernstig ongeluk Oude Grintweg

Bij een verkeersongeval op de Oude Grintweg tussen Boxtel en Oirschot zijn gisterochtend, woensdag 2 mei twee doden gevallen. Beide slachtoffers kwamen rond kwart over vijf tussen de Mijlstraat en het Velderswegje frontaal met elkaar in botsing.

De slachtoffers zijn een 56-jarige man uit Boxtel en een 45-jarige Poolse vrouw. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar dit mocht niet baten. De vrouw was op slag dood.

De hulpdiensten rukten massaal uit voor het ongeluk. Zowel de brandweer, ambulance, politie als een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Verkeersspecialisten van de politie deden onderzoek naar de toedracht. De weg tussen Boxtel en Oirschot werd hiervoor afgesloten voor het verkeer.

FOTO BOVEN: Hulpverleners bij een van de auto's die gistermorgen in alle vroegte frontaal op de tegenligger botste. (Foto: Sander van Gils).


PARTIJ BOOS OVER COALITIEVORMING

CDA blijft uit protest weg van de raadsvergadering

De drie Boxtelse gemeenteraadsleden van het CDA blijven dinsdag 8 mei uit protest weg van de raadsvergadering waar het beleidsprogramma 2018-2022 wordt besproken. In een brief aan burgemeester Mark Buijs geeft de fractie aan zich niet te kunnen vinden in de gekozen onderwerpen.

Onder meer het benoemen van de fiets als belangrijkste oplossing voor de verkeersproblemen in Boxtel staat volgens de raadsleden te ver van de werkelijkheid. Ook geeft de partij aan dat het vertrouwen in de coalitie al een 'enorme' deuk heeft opgelopen voordat het nieuwe college is benoemd. Fractievoorzitter Hélène van As: ,,Wij zijn de afgelopen weken meerdere keren benaderd door zeer teleurgestelde en boze inwoners van onze gemeente. Daarbij vinden wij de gang van zaken niet correct."

,,Wij hadden onze inhoudelijke punten graag tijdens de coalitieonderhandelingen willen inbrengen, maar helaas hebben wij hiervoor geen enkele uitnodiging ontvangen. We mochten slechts één keer tijdens een openbare bijeenkomst de verkiezingsuitslag komen duiden zonder verdere inhoudelijke discussie", aldus Van As. ,,Daarom zien wij geen nu geen meerwaarde om tijdens een besloten vergadering binnen de lijntjes van het beleid wat aanvullingen te mogen doen."

Tijdens de bijeenkomst van dinsdag worden de contouren van het nieuwe beleidsprogramma besproken, zoals dat door de coalitiepartijen Combinatie95, SP, D66 en INbox is opgesteld.

De CDA-leden zijn wel aanwezig tijdens de besluitvormende raadsvergadering van 5 juni. Van As: ,,Daar zullen wij uiteraard onze opbouwende kritiek op het beleidsprogramma kenbaar maken."


De Walnoot

VRIJDAG 4 MEI

KBO modeshow        10.00

Biljarten        13.00

Wereldkoor        19.30

MAANDAG 7 MEI

Koning Willem I        08.00

Pilates        09.30

Biljarten De Walnoot        13.00

Kaarten IVV        13.00

Taalcursus Sagenn        13.00

Yoga VCB        13.00

Vergadering PvdA/GroenLinks        20.00

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 8 MEI

Koning Willem I        08.00

Koffie inloop        10.00

Kienen KBO        13.00

Biljart KBO        13.00

Bridgen Revanche        19.30

Computerclub        19.30

Vergadering WNLB        19.30

WOENSDAG 9 MEI

Koning Willem I        08.00

Gym        09.00

Yoga        10.30

Taalcursus Sagenn        13.00

Kienen IVV        13.30

Vergadering Vincentius        20.30

DONDERDAG 10 MEI

Kienen Aquavaria        20.00

Brand in Den Bongerd

De brandweer rukte zaterdagavond uit voor een woningbrand in appartementencomplex Den Bongerd aan de Annastraat in Boxtel. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand, die veel bekijks trok, is onbekend.

Schoorsteenbrand

De brandweer van Haaren werd zaterdagmiddag gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Postelstraat in Esch. Met behulp van een ladderwagen werd van bovenaf het schoorsteenkanaal schoongeveegd. Er raakte niemand gewond.

Brandstichting Liempde

In een woning aan de Hamsestraat in Liempde woedde vorige week donderdag enige tijd een felle brand. Het vuur was snel onder controle, maar veroorzaakte veel schade. Volgens de politie is de brand aangestoken. De bewoners waren niet thuis, de brandweer bracht een hond in veiligheid.