Afbeelding
Foto: Sander van Gils

WERKGROEP ZOEKT MODELLEN VOOR SHOW

Pop-upstore in centrum dag lang in teken van fairtrade

Een tijdelijke winkel waar de thema's hergebruik en eerlijke handel centraal staan. Die opent zaterdag 12 mei de deuren in het centrum van Boxtel.

In het pand aan de Stationsstraat 24 wordt op drie momenten (13.00, 14.30 en 16.00 uur) een modeshow gehouden, zodat het publiek met eigen ogen kan zien hoe leuk tweedehands kleding is. Alle kledingstukken zijn afkomstig uit de kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging aan de Van Leeuwenstraat. Daarnaast wordt een deel van het assortiment in de tijdelijke winkel verkocht.

De pop-up store is ontstaan uit een samenwerking tussen onder meer de werkgroep Fairtrade, de Vincentiusvereniging, Tiga Health & Beauty en De Smaak van Boxtel. Laatstgenoemde organiseert regelmatig kookavonden met Boxtelaren die van oorsprong niet uit Nederland komen. Deelnemers aan De Smaak van Boxtel zorgen voor fairtrade hapjes in de winkel. Het Wereldkoor verzorgt om 15.30 uur een optreden.

MODELLEN

Voor de modeshows is de organisatie nog op zoek naar modellen van alle leeftijden. Ervaring is geen vereiste; deelnemers doen drie keer mee aan de modeshow en worden begeleid. Aanmelden is mogelijk via telefoonnummer 06-53 42 89 51.

PLECHTIGHEDEN OP VRIJDAG 4 MEI

Dodenherdenking: kransleggingen
in Boxtel, Liempde en Gemonde

De jaarlijkse dodenherdenking staat dit jaar nationaal in het teken van verzet. Zowel in Boxtel als Liempde en Gemonde worden morgen, vrijdagavond 4 mei plechtigheden gehouden die herinneren aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de militaire operaties nadien.

Dodenherdenking in Boxtel start om 18.30 uur met een plechtigheid in de Sint-Petrusbasiliek. Tijdens de dienst wordt een overweging uitgesproken door de 92-jarige Toos van der Meijden-Baaijens. Hierna start om 19.20 uur een stille tocht langs het Indië-monument aan de Koppel. Daar worden bloemen gelegd namens Stichting Veteranen Boxtel. De tocht leidt vervolgens naar het Heilig Hartkerkhof aan de Baroniestraat waar om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen bij de graven van omgekomen RAF-piloten.

In Liempde start dodenherdenking ook in de kerk en wel om 19.00 uur. Aansluitend is er een stille tocht naar het oorlogsmonument van David & Goliath in het Concordiapark waar een kranslegging plaatsvindt. In de Gemondse Sint-Lambertuskerk start dodenherdenking om 19.30 uur. Aansluitend is er een plechtigheid bij het monument tegenover de kerk.

FOTO BOVEN: Kranslegging bij het oorlogsmonument David & Goliath in het Concordiapark te Liempde. (Foto: Gerard Schalkx, 2017).


Viering Annakapel

In de Annakapel op de Roond gaat pastoor Jacques Grubben van de Heilig Hartparochie maandag 7 mei om 19.00 uur voor tijdens een eucharistieviering. Die staat in het teken van Moederdag. De twee mis in de kapel vervalt met ingang van dit jaar. Die vond altijd plaats op 26 juli, de naamdag van de heilige Anna, maar werd vanwege de zomervakantie matig bezocht.


Lintjesregen zorgt voor tien blije gezichten

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen daags voor Koningsdag zijn vorige week tien inwoners van de gemeente Boxtel benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Mark Buijs speldde in het gemeentehuis de koninklijke onderscheidingen op in het bijzijn van naaste familieleden van de gedecoreerden. Dat waren deze keer Ans Kuilman (73), Wil Sep (78) en pater Hans de Visser (76) uit Boxtel, bij Rianne van Aarle (51), Arnold van den Broek (62), Cees Braken (58), Paul Saris (49) en Rien Schalkx (61) uit Liempde en bij Jan Rombouts (63) uit Lennisheuvel. Marij Vervoort (59) was niet aanwezig en ontvangt het lintje op een later tijdstip. (Foto: Pål Jansen).

Afbeelding
Afbeelding