Afbeelding
Foto:

What's Up, Lotte?

Via haar zus kwam Lotte van Boekel (15) dit jaar aan haar eerste bijbaantje: ze zorgt er met 40 bezorgers voor dat Brabants Centrum wekelijks op de mat valt bij leden uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Waarom koos je voor een bijbaan bij Brabants Centrum? ,,Ik wilde graag wat geld verdienen. Als je vijftien jaar oud bent, kun je niet overal terecht. Mijn zus heeft vroeger de krant bezorgd en dat is haar altijd goed bevallen. Daarom heb ik me aangemeld. Ik moest nog even geduld hebben, omdat er geen wijken vrij waren. Gelukkig kon ik al snel aan de slag.

Hoe ziet de donderdag er voor jou uit? ,,Iedere donderdag krijg ik een appje van Brabants Centrum waarin wordt gemeld hoe laat de krant klaarligt. Dat is meestal tussen drie en vijf uur 's middags. Na school ga ik dan naar huis om mijn fietstassen op te halen. Vervolgens ga ik aan de slag in mijn wijk. Dat is het gebied tussen de Clarissenstraat en de Bosscheweg. Ik krijg wekelijks een lijst mee met de bezorgadressen, al ken ik de wijk inmiddels bijna uit mijn hoofd. Maar bij appartementencomplex Molenhof houd ik het papiertje er nog even bij. Voor de zekerheid."

Je bent nu enkele maanden actief als bezorger. Wat vind je ervan? ,,Het is een leuke baan. Je bent buiten aan het werk, dat is fijn. Meestal zet ik een muziekje op, ik heb een speciale afspeellijst via Spotify gemaakt. Dan is de tijd zo voorbij. Onderweg maak ik ook leuke dingen mee. Zo merk ik dat mensen me al staan op te wachten en soms naar buiten komen om de krant in ontvangst te nemen. En laatst kreeg ik bij cafetaria Mikies een ijsje, omdat het zo warm was."

Wat doe je met het geld dat je verdient bij Brabants Centrum? ,,Wekelijks krijg ik 8,80 euro en daarvoor ben ik ongeveer anderhalf uur aan de slag. Dit geld zet ik apart, want eind volgend jaar ga ik naar de World Scout Jamboree in Amerika."

Zou je dit werk aanraden aan anderen? ,,Zeker weten. Je leert Boxtel kennen, bent lekker buiten en het kost je maar een paar uurtjes per week. Daarnaast kun je regelmatig wijken van andere bezorgers overnemen als zij niet kunnen. Dan verdien je nóg meer."

Brabants Centrum is op zoek naar bezorgers in diverse wijken. Interesse? Stuur dan een e-mail met je gegevens naar nanette.husmann@brabantscentrum.nl.