Deze week zijn de pasavonden voor de Heilig Bloedprocessie van start gegaan. Elke maandag- en woensdagavond kunnen deelnemers kostuums passen op de bovenverdieping van de bibliotheek aan de Burgakker. (Foto: Peter de Koning, 2017). 
Deze week zijn de pasavonden voor de Heilig Bloedprocessie van start gegaan. Elke maandag- en woensdagavond kunnen deelnemers kostuums passen op de bovenverdieping van de bibliotheek aan de Burgakker. (Foto: Peter de Koning, 2017).  Foto: Peter de Koning

PASAVONDEN VAN START OP BOVENVERDIEPING BIBLIOTHEEK

Kostuums passen voor Bloedprocessie

Pinksteren nadert en dat is steevast ook de periode dat Boxtel zich opmaakt voor de Heilig Bloedprocessie. Die trekt op de zondag na het lange weekeinde door de straten: dit jaar op 27 mei. Wie mee wil doen aan de ommegang kan sinds deze week kostuums passen.

Elke maandag en woensdag is het naaiatelier van de Heilig Bloedstichting op de eerste verdieping van de openbare bibliotheek aan de Burgakker 4 van 19.00 tot 20.00 geopend. Daar staan diverse vrijwilligers klaar om deelnemers aan passende kledingstukken te helpen.

Jaarlijks is er eigenlijk wel een tekort aan kinderen en jongeren en daarom doet Ingebjorg van Liempt, secretaris van de stichting, met name een oproep aan jongens en meisjes in de leeftijd van zes tot zestien jaar om zich aan te melden.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via e-mail: aanmelden@bloedprocessieboxtel.nl of telefonisch bij Marijke van Beek via (0411) 68 47 26 of 06-54 68 61 51.

FOTO ONDER: Deze week zijn de pasavonden voor de Heilig Bloedprocessie van start gegaan. Elke maandag- en woensdagavond kunnen deelnemers kostuums passen op de bovenverdieping van de bibliotheek aan de Burgakker. (Foto: Peter de Koning, 2017).