Afbeelding
Foto: Oosterhof

Prijzenexplosie in Oosterhof

De ondernemers in het winkelcentrum Oosterhof hebben vorige week weer de maandelijkse trekking verricht van de Prijzenexplosie. Joris van Heerebeek nam de hoofdprijs in ontvangst: een smart-tv.

De overige negen winnaars ontvingen waardebonnen die zijn te besteden bij de diverse winkels in Oosterhof: families Schoenmakers, Siemerink, Bronkhorst, De Groot, Van den Berg, Assmann, Van Breugel, Van Dijk en Van den Eshof.

KASSABONNEN INLEVEREN

Om mee te dingen naar de prijzen deponeren klanten hun kassabon, voorzien van naam, adres en telefoonnummer in een van de tonnen die in Oosterhof staan opgesteld. In mei wordt weer een nieuwe trekking verricht.


INKIJKJE IN BESTUUR OVERHEIDSORGAAN

Gratis cursus over waterschap

Waterschap De Dommel begint dinsdag 12 juni met de cursus 'Actief voor het waterschap'. Tijdens de lessen wordt uitgelegd hoe dit overheidsorgaan in elkaar zit en bestuurd wordt.

De cursus wordt georganiseerd in aanloop naar de waterschapsverkiezingen in maart 2019. Watergraaf Peter Glas: ,,Het waterschap zorgt voor droge voeten, schoon en voldoende water. Ons algemeen bestuur ziet er op toe dat het waterschap zijn werk efficiƫnt en effectief uitvoert. Daarbij komen thema's aan bod als klimaatverandering, duurzaamheid, economie, innovatie, landbouw, natuur, leefomgeving."

Met de lessen hoopt het waterschap mensen enthousiast te maken om bijvoorbeeld zitting te nemen in dat algemeen bestuur. De cursus is gratis en bestaat uit vier bijeenkomsten. Op dinsdag 12 juni is er een introductie. Op de dinsdagen 19 en 26 juni worden de besluitvorming in het waterschap en de instrumenten van het algemeen bestuur besproken. Woensdag 4 juli eindigt de cursus met een excursie naar een vergadering van het algemeen bestuur. Meedoen kan door aan te melden via e-mail: verkiezingen@dommel.nl.


Positief opvoeden

In de Boxtelse bibliotheek aan de Burgakker verzorgt Joyce Vlamings van het pedagogische adviesbureau Joyeux uit Vught op woensdag 16 mei een interactieve avond over positief opvoeden voor ouders/verzorgers met kinderen van 0 tot 8 jaar. Tijdens de workshops worden praktijksituaties nagespeeld en is te zien in welke valkuilen opvoeders kunnen trappen. De bijeenkomst gaat om 20.00 uur van start.