Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Nominatie rolstoeltennis Thadia voor 'vereniging van het jaar'

PÅL JANSEN

Rolstoelvereniging Thadia maakt kans om de leukste vereniging van het jaar te worden in Noord-Brabant, een verkiezing georganiseerd door Rabobank. De tennisclub strijdt samen met 53 andere clubs uit de provincie om eeuwige roem en diverse spraakmakende masterclasses, zoals een clinic van een topsporter.

,,Iedere zaterdag trainen we en dan is het volle bak. Dan komen er twintig man, dat is altijd erg leuk", vertelt bestuurslid Riens van Raaij van Thadia. ,,We hebben in totaal 22 leden. Kun je nagaan: dan zijn we een van de grootste verenigingen in deze sport. In totaal zijn er ongeveer 350 rolstoeltennissers in Nederland."

Tijdens die dag is het altijd dolle pret in sporthal De Braken in Boxtel. Van Raaij roemt daarbij de diversiteit van zijn clubgenoten: ,,We hebben een tennisser die op wereldniveau acteert: Micheal Scheffers. Maar ook in de lagere klassen. Zelf speel ik bijvoorbeeld op het hoogste amateurniveau."

Ook zorgen vijf rolstoeltennissers van een school in 's-Hertogenbosch voor het nodige plezier bij Thadia, vertelt Van Raaij: ,,Die spelen geen wedstrijden. Ook omdat ze geestelijk beperkingen hebben. Maar ze komen altijd op de trainingsdag: die zitten daar echt op te kijken. We zijn daarmee ook de eerste club in Nederland die dit op heeft gepakt."

Een uitdaging wordt het echter wel om de eerste prijs te bemachtigen. Een deel van de verkiezing draait erom om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Van Raaij: ,,Er zitten ook veel grote verenigingen bij."

Desalniettemin telt niet alleen het aantal stemmen, maar ook welke cijfers Thadia krijgt van de mensen die kozen voor de rolstoelvereniging. En vooralsnog loopt dat vrij aardig: momenteel bezet de club de veertiende plek.

Mensen kunnen hun stem uitbrengen op zowel een sport- als een cultuurvereniging via de website www.verenigingvanhetjaar.nl. Naast Thadia doet nog een Boxtelse vereniging mee: de Gildenbondsharmonie.

De uitslag wordt 25 mei bekendgemaakt. Drie van de twaalf provinciale winnaars stromen door naar de landelijke finale. Zij worden gekozen door de vakjury: onder meer zeilster Marit Bouwmeester en beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

FOTO LINKS: Het nieuwjaarstoernooi van Thadia in 2017 in sporthal De Braken. (Foto: Hans Verberk).


Toernooi LTV Munsel

De Boxtelse tennisvereniging LTV Munsel houdt van 16 tot en met 24 juni het 25-plus Open Zomertoernooi. Op vrijdag 22 juni is er ook een Summer Party. Inschrijven kan tot en met 28 mei in de categorieën dames- , heren- en gemengd dubbel via www.mijnknltb.toernooi.nl. Meer informatie: 25plustoernooi@ltvmunsel.nl.