De deelnemers geven nog even maximaal gas in het laatste uur van de spinningmarathon in café 't Geveltje. Instructeur Tom van Lieshout (links op de foto) spoort iedereen aan harder te fietsen voor het goede doel. (Foto: Gerard Schalkx).
De deelnemers geven nog even maximaal gas in het laatste uur van de spinningmarathon in café 't Geveltje. Instructeur Tom van Lieshout (links op de foto) spoort iedereen aan harder te fietsen voor het goede doel. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SPINNERS HALEN 3.763 EURO OP VOOR WENSAMBULANCE BRABANT

'Wie nog niet zweet, gaat dat nu doen'

RENS VAN DEN ELSEN

Terwijl buiten de mensen langs de kraampjes van de Oranjebraderie sjokken, werken in café 't Geveltje aan de Stationsstraat acht sportievelingen zich in het zweet op de fiets. Niet zonder reden, want zij halen met een spinningmarathon geld op voor de WensAmbulance Brabant. In totaal is er een bedrag van 3.763 euro bij elkaar gebracht.

,,Kom dames en heren, we gaan nog even een uurtje zweten! Mocht je dat nog niet doen, dan gaat dat nu gebeuren!" Spinninginstructeur Tom van Lieshout uit Boxtel laat de deelnemers van de marathon in de finale nog even hard werken. Toch is het nog goed vol te houden vindt deelnemer van het eerste uur Joop de Langen (65). Hij heeft er bijna twaalf uur op zitten, verdeeld over twee sessies van zes uur. ,,Het is voor een ontzettend mooi doel, dat motiveert me wel. Gelukkig ben ik ook buiten deze activiteit erg sportief. Dat maakt het wellicht wat gemakkelijker."

ZWAAR

De spinningmarathon is zaterdagmiddag om vier uur van start gegaan. Wethouder Eric van den Broek gaf het startsein en fietste het eerste uur fanatiek mee. Daarna zijn de velo's om beurten gevuld met deelnemers die allemaal een aantal sessies op zich nemen. ,,Voor de een is dat twee uur, maar we hebben ook mensen gehad die 24 uur blijven zitten. Dat is zwaar, zeker in de nacht als het café vrijwel leeg is", vertelt Peter Vanhout, één van de tien vrijwilligers van het evenement.

Buiten het café promoten medewerkers de WensAmbulance. ,,Ik vind het een hele prestatie wat ze hier doen, een nobel streven is het ook. Het is mooi dat er in Boxtel zoiets sportiefs op poten wordt gezet voor het goede doel."

Na het afsluitende optreden van Dorien van De Dorini's en de bekendmaking van het eindbedrag, gaan de deelnemers moe maar voldaan naar huis. Op naar de elfde editie.