LIEMPDSE PLOEG KRIJGT THUIS KLOP EN VERLIEST MET 0-4

DVG krijgt geen grip op Braakhuizen

DVG had zondag in de thuiswedstrijd tegen Braakhuizen geen moment grip op de tegenstander. Het werd een 0-4 nederlaag waar niets op af te dingen viel. De inhaalwedstrijd tegen Nieuw Woensel werd vorige week donderdag wél gewonnen: met 2-6.

In de openingsfase nam Braakhuizen de Liempdse voetballers al meteen in de tang, maar dat leidde niet tot kansen. Het eerste wapenfeit van DVG diende zich aan na een lange rush van Sander van de Ven die tot de achterlijn doorging. Zijn voorzet sprong over de voet van de verdediger en kwam bij Bas van Houtum terecht die twee pogingen kreeg om de keeper te passeren. In plaats van een doelpunt kreeg de Liempdse ploeg een hoekschop. Braakhuizen leek wakker geschud door de kans van DVG, want in de eerstvolgende aanval was het meteen raak voor de bezoekers. De ingevallen doelman Rens van den Akker was daarbij kansloos: 0-1. Kort daarna kon de Liempdse sluitpost met een goede redding een tweede tegendoelpunt voorkomen. DVG kon voorin de bal niet lang genoeg vasthouden om het middenveld te laten aansluiten. De duels om de bal terug te veroveren werden ook vaak verloren.

ACHTERSTAND

Na rust was de kans op een ruimere achterstand voor DVG groter dan dat de gelijkmaker zou vallen. In de 68e minuut kon een verre ingooi niet goed weggewerkt worden en de bal bleef in het 16-metergebied liggen totdat deze opnieuw hoog werd ingebracht en binnen gekopt. De derde tegengoal was de beslissing in de wedstrijd en de rest was eigenlijk een formaliteit. DVG kreeg nog een kleine kans via een vrije trap van Peter Versantvoort die door Bart de Windt bijna binnen werd gelopen, maar de keeper van Braakhuizen hield zijn doel schoon. In de slotfase scoorden de bezoekers voor de vierde maal.

Volgende week speelt DVG uit tegen de amateurs van PSV. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het trainingscomplex de Eindhovenaren, de Herdgang. PSV staat zes punten boven DVG maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld.

WINST IN WOENSEL

De Liempdse voetbalploeg speelde donderdag 26 april ook nog een inhaalwedstrijd bij Nieuw Woensel in Eindhoven. Het thuisteam, dat de laatste plaats bezet, moest met ruime cijfers zijn meerdere erkennen in DVG en verloor met 2-6. Al voor rust was het 1-4 voor de gasten door doelpunten van Bas van Houtum (2x), Bart de Windt en een eigen goal.

In de tweede helft gaf Nieuw Woensel iets meer tegengas waardoor DVG soms even in de problemen kwam. Na het tweede en laatste doelpunt van de Eindhovense ploeg wist Peter Versantvoort de score naar 2-5 te brengen via een vrije trap vanaf 25 meter van het doel. Echter kwam het mooiste doelpunt van de avond op naam van Aaron van Dooren. Hij schoot vanaf de rand van het 16-metergebied met rechts in de kruising en bepaalde de eindstand.

FOTO BOVEN: De wedstrijd tegen Braakhuizen ging op eigen veld jammerlijk verloren. DVG kreeg vier doelpunten om de oren.

FOTO LINKS: DVG won donderdag met ruime cijfers van Nieuw Woensel tijdens de inhaalwedstrijd. (Foto's: Toon van Ruremonde).