TRICOLORES STIJGEN NAAR PLEK VIJF

ODC wint eenvoudig met 0-3 van FC Engelen

ODC heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week in Haarsteeg. Op het kunstgras van Engelen had de plaatselijke FC weinig in te brengen tegen de tricolores. Remco Schellekens bracht ODC vlak voor rust op voorsprong waarna Dirk van der Struijk en opnieuw Schellekens na de pauze voor de 0-3 eindstand zorgden. Enige domper op de feestvreugde was de gebroken pols die verdediger Frank Kuppens opliep. Door de zege is de Boxtelse ploeg FC Engelen nu voorbij op de ranglijst en staat het vijfde.

ODC begon wat onrustig aan de wedstrijd. Slordig balverlies op het Boxtelse middenveld leidde in de vijfde minuut tot een grote kans voor de thuisploeg, maar Vincent Lathouwers schoot de bal van dichtbij wild over het doel van Robbie Roelofs. Een nieuwe slordigheid leidde even later tot een nieuwe kans voor FC Engelen. Maar gelukkig voor ODC had ook Sam de Schepper het vizier niet op scherp staan. De tricolores stelden daar een kans van Bart Dammers tegenover. Hij stuitte na voorbereidend werk van Sjoerd van Lokven op FC Engelen-doelman Recep Uluman. Het duel ging aanvankelijk gelijk op maar na een half uur waren het de tricolores die domineerden. Het leidde tot kansen voor Van Lokven en Dammers waarbij Uluman steeds redding wist te brengen. Op slag van rust kwam ODC dan toch aan de leiding. Lex van de Biggelaar speelde aan de linkerkant zijn tegenstander uit waarna zijn voorzet door Schellekens van dichtbij werd afgerond, 0-1.

GEBROKEN

Direct na de thee kreeg ODC een tegenvaller te verwerken. Centrale verdediger Frank Kuppens moest geblesseerd het veld verlaten nadat hij bij een duel om de bal ongelukkig ten val was gekomen. Later in het ziekenhuis bleek zijn pols gebroken te zijn. Met Bas Verkaik als invaller moest trainer Frank van den Berg zijn team wat omzetten. Het spel van ODC had daar echter weinig onder te lijden. Al wist sluitpost Roelofs na een uur spelen Walid Johri van het scoren af te houden na een uitbraak van de thuisploeg.

ODC kreeg genoeg kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en had pech dat een treffer van Van de Biggelaar in de 65e minuut wegens buitenspel werd afgekeurd. Tien minuten later viel echter alsnog de tweede Boxtelse treffer. Het was een goed uitgespeelde aanval met Van Lokven en Schellekens in de voorbereidende rol en Dirk van der Struijk als uiteindelijke doelpuntenmaker (0-2).

Een minuut later was de wedstrijd definitief beslist. Van Lokven was opnieuw de man van de assist, waarna uitblinker Schellekens zijn tweede treffer van de middag binnenschoot, 0-3. In het laatste kwartier had ODC nog vaker kunnen scoren maar de scherpte was er een beetje vanaf waardoor er geen verandering meer in de stand kwam.Met deze overwinning heeft de Boxtelse ploeg zich gerevancheerd van de offday van vorige week.

De volgende wedstrijd voor ODC is tegen buurman Sint-Michielsgestel. Die wordt zondag 6 mei in eigen huis gespeeld om 14.30 uur op sportpark Molenwijk.

Keistampers lopen in kader van jubileum

Wandelsportvereniging De Keistampers houdt zaterdag 5 en zondag 6 mei haar traditionele Kampinatochten. De wandelclub bestaat inmiddels veertig jaar en de wandelingen zullen dan ook in het teken staat van dit jubileum.

Alle routes lopen door Het Groene Woud. De afstanden zeven, twaalf, twintig, dertig en veertig kilometer worden bovendien door de Oisterwijkse bossen en langs diverse vennen afgelegd. Ook Brabants Landschap en vereniging Natuurmonumenten dragen hieraan bij: doordat ze hun landerijen beschikbaar stellen, komen deelnemers door zeer afwisselend gebied.

De veertig kilometer start tussen 08.00 en 09.00 uur, de dertig tussen 08.00 en 10.00 en de twintig tussen 08.00 en 12.00 uur. Deelnemers aan de zeven of twaalf kilometer hoeven pas vanaf 09.00 uur te starten. De mensen die zich voor de kortste twee afstanden inschrijven, worden met busjes naar de locatie gebracht.

Wandelaars verzamelen bij het startbureau aan het Jacob-Roelandlyceum aan de Grote Beemd 3 in Boxtel. Inschrijfkosten voor leden van een wandelbond bedragen twee euro, niet-leden betalen drie euro. Kinderen krijgen daarbij een consumptie. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 06-16 21 17 03 of e-mail: dekeistampers@live.nl.