ZESDE ZONDAG VAN PASEN • 5-12 mei

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en Kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.
* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur via (0411) 67 22 15. Met uitzondering van donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag; dan is het secretariaat gesloten. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer dat voor dringende zaken kan worden gebeld.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook op www.heilighartparochie.nl. Bovendien is de parochie te vinden op Facebook.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer om parochiebijdragen over te maken, is IBAN NL 38 RABO 0108 8603 37.

* Agenda pastoraal centrum. Maandag 14.00 biddende moeders. Woensdag 09.00 overleg eerste communie; 19.30 uur Geloofsavond.

* Zondagsliturgie. Op de zesde zondag van Pasen luidt het motto: Ik heb je lief. De paastijd is al over de helft. Het paasmysterie bestaat uit vele aspecten, maar uiteindelijk gaat het om het innerlijk van de mens. Hoe heeft Gods goede Geest bezit van mensen genomen? Hoe leven zij vanuit Gods Geest? En hoe bidden mensen eigenlijk? Jezus gaat op deze dag voor. Hij bidt tot God, zijn Vader, en is betrokken op gelovigen.

* Hemelvaartsdag. Aan de rechterhand van de Vader. Hij is 'opgevaren ten hemel': ver weg, maar is Hij ook nabij? Jezus belooft het wel in het evangelie en de evangelist legt Hem dan woorden in de mond die vol zijn van de belofte aan Mozes, gedaan bij de openbaring van de Godsnaam in de brandende doornstruik. De traditie zegt dat Hij nabij is door zijn gemeenschap, de kerk. Het is een belofte én een opdracht. Deze nabijheid door de kerkgemeenschap is nooit 'af', maar moet steeds vervuld worden. Het is wel een belofte die stimulerend kan werken, in de liturgie, maar met name voor wie de wereld in gezonden wordt.

* Liturgische kalender. Donderdag 10 mei, Hemelvaart van de Heer.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Zondag worden Kayleigh, Jimi-James Leermakers en Ellis Schellekens gedoopt. Mogen zij veel kracht vinden uit het christelijk geloof.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis; 10.30 hoogmis met gregoriaans koor uit Nuenen. Voorganger en predikant is pater Hans de Visser.

* Hemelvaartsdag. In de viering van 10.30 worden door het Sint-Petruskoor de gezangen gezongen uit de Missa Benedicamus Domino van L. Perosi.

* Orgelprogramma. Buxtehude, Praelidum in D-dur; Selby, Voluntary; Stanley, Voluntary; Bach, Praelidum und Fuge in G-dur.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 ouders Van der Meijden- v. Esch en kinderen (jgt), Kees en Riek Welvaarts- Verhagen, Ties en Mien van Pinxteren- v. Roosmalen (mgd), Ruud Corbey, ouders Van Stiphout-Konings

ZONDAG 09.00 Martinus en Cornelia Verhagen- v. Rulo (verj). 10.30 Bets v.d. Donk (jgt), Marie-José Spijkers, Toos Voets- v. Eijndhoven (mgd), Renze de Waal, Helga en Thomas Jansen.

MAANDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 alle parochianen. 10.30 eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang.

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.30 hoogmis, Corrie Dankers- v.d. Sande (verj). 15.30 gebedsviering in de kapel van Maria Koningin van de Vrede.

VRIJDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 Leo Santhamaryadas, Toke Noldus-Schulte (mgd).

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

MEDEDELINGEN

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies van Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Misintenties. Wie een misintentie à 12 euro op wil geven, kan daarvoor de enveloppen gebruiken die achter in de kerk klaarliggen. Vermeld daarop de naam van degene waarvoor de intentie bedoeld is en eventueel de reden. Tevens eigen naam en adres vermelden. De enveloppe twee weken van te voren in de brievenbus deponeren van Duinendaal 2, zodat de intentie vermeld kan worden in de kerkberichten.

* Moederdagviering. De jaarlijkse Moederdagviering vindt maandag 7 mei plaats in de Annakapel op de Roond. Deze viering begint om 19.00. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben. Intenties voor deze viering tijdig opgeven aan het secretariaat. Na de mis is er ruimte voor ontmoeting.

* Meimaand Mariamaand. De bidtocht langs de veldkapellen, om aandacht te geven aan het bidden met Maria, komt dinsdag 8 mei naar de Sint-Jozefkapel in Lennisheuvel. De Mariavieringen op de dinsdagen beginnen om 14.30. Wie graag fietst, verzamelt zich om 13.45 op de binnenplaats bij de Hartslag (voormalige Heilig Hartkerk). De overigen kunnen op eigen gelegenheid of met de auto, de betreffende kapel bezoeken. Iedereen is welkom om deel te nemen.

* Hemelvaartsdag. Een extra gebedsviering om 15.30 in de kapel van Maria Koningin van de Vrede bij de voormalig Heilig Hartkerk.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

VRIJDAG 19.00 dodenherdenking. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. De gezangen worden verzorgd door kerkkoor Cantate Domino.

ZONDAG 09.30 hoogmis met voorganger en preker kapelaan Geoffrey de Jong. Zang is er van het Sint-Janskoor. Intenties voor Willy v. Zuijlen, Maria v.d. Biggelaar- Verhoeven, Corrie v. Acht- v. Lieshout, Marij Beekmans (mgd), Maria v.d. Biggelaar-Vissers (verj), Frans de Wert en overl. fam., overleden ouders Smulders-Rommen.

WOENSDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Voor het welzijn van alle parochianen.

DONDERDAG Hemelvaartsdag, 10.30 openluchtmis bij de Mariakapel van Beauraing in het gehucht Hezelaar aan de Herscheweg. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong met medewerking van buurtvereniging Hezelaar en Comité Pro Maria. Voor de vruchten der aarde.

MEDEDELINGEN

* Dodenherdenking. Om 19.00 met medewerking van gilde Sint-Antonius Abt, stichting Algemeen Belang Liempde, leerlingen van basisschool De Oversteek, Dorpsberaad en leden van contactgroep Liempde. Nabestaanden van de Liempdse oorlogsslachtoffers zijn ook uitgenodigd. Na de kerkdienst volgt een stille tocht naar het monument David en Goliath in het Concordiapark waar kransen worden gelegd. Nadat deThe Last Post is geblazen volgt twee minuten stilte om 20.00. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in café Het Wapen van Liempde.

* Hemelvaart 10 mei. De reguliere stille ochtendmis in de bijsacristie vervalt deze dag. Om 10.30 is er, bij goed weer, een