HOCKEYVROUWEN DICHT BIJ PROMOTIE

Heren MEP houden het spannend

De mannen van hockeyclub MEP pakten zondag in een bloedstollende eindfase de laatste strohalm voor de play-offs. Na een 1-1 gelijkspel tegen HCAS uit Asten was het bonuspunt van de shoot-outs voor de Boxtelaren. De vrouwen van MEP wonnen met 3-2 van HCAS en zijn weer een stap dichter bij de promotie naar de overgangsklasse.

Zelden hebben de supporters van MEP een spannender slot gezien van een competitiewedstrijd dan afgelopen zondag. In een aantrekkelijke en open wedstrijd hadden de Boxtelaren het beste van het spel, maar direct na rust counterde Asten naar 0-1. MEP bleef opportuun hockeyen, maar leek op een nederlaag af te stevenen. Toen tien minuten voor tijd HCAS een gele kaart kreeg, bracht coach Eric Verzijden zijn meesterplan ten uitvoer. Hij haalde zijn keeper eruit en ging alles of niets spelen. Daardoor ontstond er een enorme druk op het doel van Asten en de gelijkmaker hing in de lucht.

De spanning op de bank en langs de lijn was om te snijden. De kansen vielen als rijpe appels en twee minuten voor tijd kwam dan ook de verlossende gelijkmaker. MEP pakte door en ook de winnende treffer lag in het verschiet. HCAS werd echter gered door het laatste fluitsignaal en dus moesten shoot-outs de beslissing brengen. Keeper Floris Schellekens groeide uit tot held van de middag. Hij maakte alle vijf doelpogingen van de gasten onschadelijk en redde daarmee na een zinderend slot het bonuspunt voor de Boxtelse hockeyers. Coach Verzijden zal zich deze middag nog lang heugen.

Met nog twee wedstrijden te gaan, blijven de Boxtelaren in de race voor de play-offs. De concurrentie is groot en alle kanshebbers hebben een loodzwaar programma. Zo gaat MEP zondag 6 mei op bezoek bij kampioenskandidaat Venlo, daar moet de ploeg voor een stunt gaan zorgen. De afslag op de Herungerberg in Venlo is om 14.45 uur.

NUTTIGE ZEGE

De hockeysters van MEP waren zondag beduidend sterker dan HCAS. Toch had de Boxtelse ploeg de handen vol aan deze tegenstander. Al na vijf minuten keken de vrouwen door een strafcorner tegen een 0-1 achterstand aan. Met mooi en ijverig combinatiehockey boog MEP voor rust door doelpunten van Yvet van Schaijk en Chris Thewessen de achterstand om naar een 2-1 voorsprong. De Boxtelse ploeg ging in de tweede helft op jacht naar de 3-1. Maar een uitval van HCAS bracht zo'n tien minuten voor tijd de gelijkmaker op het scorebord. Toen bleek de veerkracht van het thuisteam. De Boxtelse dames waren doordrongen van het heilige moeten en het was Marleen Bordat die vlak voor tijd uit een strafcorner het winnende doelpunt op haar naam zette, 3-2. Wel redde de paal in de laatste seconde van de wedstrijd de MEP-zege.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg stijgen de kansen voor de Boxtelse dames. Bij winst op 6 mei in Venlo komt promotie naar de overgangsklasse heel dichtbij. De afslag is om 12.30 uur.

Eindhoven         20-51         Venlo         20-29
MEP         20-46         Goirle         20-25
OSS         20-44         HCAS         20-23
Hopbel         20-43         St.-Oedenrode         20-19
Warande         20-39         Civicum         20-6
HOD         20-30         Boxmeer         20-5

FOTO BOVEN: MEP-keeper Floris Schellekens was de held van de wedstrijd in de shoot-out reeks. (Foto: Hans Verberk).

Tafeltennisser Merlina Singh komt ver op NJK

Jeugdspelers van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo kwamen afgelopen weekeinde in actie tijdens het Nederlands jeugdkampioenschap in de Jan Massinkhal te Nijmegen. Enkele leden kwamen niet verder dan de poulewedstrijden, maar dat gold niet voor Merlina Singh.

Zaterdag kwamen de spelers met een B-licentie in actie. Voor Lars Strik, Rick van der Schoot, Nienke Strik en Sjoerd van Heerebeek van Taverbo-Sabo eindigde het avontuur tijdens de poulewedstrijden. Singh, die voor het eerste jaar uitkwam bij de meisjes pupillen, plaatste zich daarentegen voor de halve finale. Tegen Suze Dijk van Flash kon ze echter niet voor een verrassing zorgen.

NIEUWE POGING

Singh mocht door haar behaalde resultaat zondag een nieuwe poging wagen bij de wedstrijden voor spelers met een A-licentie. Ze kwalificeerde zich verrassend voor de kwartfinaes, maar was kansloos tegen Anna Peters, de huidige nummer een van Nederland.

Sanne van der Schoot van Taverbo kwam zondag op onderling resultaat net niet door de poulewedstrijden in de categorie meisjes welpen.