Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOLOP ORANJEFEESTEN OP EN ROND VERJAARDAG WILLEM-ALEXANDER

Koningsdag: altijd regen... van lintjes!

Met de traditionele lintjesregen is vanochtend, donderdag 26 april een voorschot genomen op de festiviteiten rond de verjaardag van koning Willem-Alexander. In de gemeente Boxtel werden tien inwoners benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de raadzaal van het gemeentehuis werd Rianne van Aarle van fanfare Concordia uit Liempde als eerste gedecoreerd door burgemeester Mark Buijs.

Op pagina 3 wordt uitgebreid stilgestaan bij alle inwoners die vandaag koninklijke eremetaal kregen opgespeld. Een van hen krijgt haar onderscheiding op een later tijdstip omdat ze momenteel op vakantie is. Ook besteedt deze krant volop aandacht aan de feestelijkheden die morgen, maar ook komend weekeinde te beleven zijn. Op de pagina's 19, 20 en 21 worden de diverse programmaonderdelen in het verspreidingsgebied van deze krant toegelicht. Boxtel trapt vanavond op de overdekte Markt af met een muziekfeest: Kingsnight Fissa. Het derde katern van deze editie is geheel ingeruimd als 'meezingkrant'. Alle liedjes die morgenavond worden gezongen op het grote podium tijdens Boxtel Zingt! staan erin afgedrukt.

FOTO BOVEN: Rianne van Aarle uit Liempde hoorde vanochtend in de Boxtelse raadzaal als eerste dat het zijne majesteit had behaagd haar te onderscheiden. (Foto: Peter de Koning).