Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

LEIDING VERRAST MET DIVERSE ACTIVITEITEN IN WEEKEND

Scouting blij met inzet vrijwilligers

De stafleden van Scouting Boxtel kwamen afgelopen weekeinde bijeen voor het leidingweekend. De vrijwilligers van de club organiseren wekelijks programma's voor de jeugd, houden kampen, doen het onderhoud aan de blokhut of zetten zich in binnen het bestuur. Eens per jaar worden zij, als blijk van waardering, zelf verrast met een weekeinde vol activiteiten.

Ruim dertig vrijwilligers hadden zich aangemeld. De deelnemers gingen in teams als Nederland, China, Noord-Korea, de indianen, Amerika en Rusland de strijd met elkaar aan. Dat uitte zich op zaterdag in het 'grote-landen-verover-fietstocht-spel', waarbij verschillende locaties in het dorp Boxtel veroverd konden worden door er een aantal 'legers' op te zetten, net zoals in het bekende bordspel Risk.

TONEELSTUKJE

's Avonds werd er door ieder team een toneelstukje opgevoerd in de blokhut van Scouting Boxtel aan de Molenwijkseweg. De dag werd daarna afgesloten met een Silent Disco en een gezellige borrel rondom het kampvuur.

DA VINCI

Zondagochtend werden de deelnemers uitgedaagd om een Da Vinci-brug te bouwen. Daarbij mogen alleen maar houten balken gebruikt worden en geen touwen. De scoutingvrijwilligers gingen enthousiast aan de slag en dankzij goede samenwerking was het resultaat erg indrukwekkend. Na de lunch naderde dan toch het einde van het weekend. Als vrolijke afsluiter stond er voor alle leiding nog een lachworkshop op het programma.

De organisatie van het weekend was in handen van enkele leden van het stichtingsbestuur.

FOTO ONDER: De diverse stafleden van Scouting Boxtel tonen trots het resultaat van de Da Vinci-brug over de sloot naast het scoutinggebouw. (Foto: Scouting Boxtel).