CENTRUM BARST VAN ORANJEACTIVITEITEN

Boxtel eert de koning met vierdaags festival

RENS VAN DEN ELSEN

Leve de koning, driewerf hoezee! Misschien horen we deze leus niet heel vaak, maar toch eert Boxtel de jarige Willem-Alexander maximaal. Het centrum staat vanaf vanavond namelijk drie dagen en avonden bol van de activiteiten tijdens het Oranje Festival.

De afgelopen twee dagen werd er op de Markt al flink gebouwd aan de tent en het podium (zie foto rechts). Alles wordt door initiatiefnemer Boxtel Vooruit in gereedheid gebracht voor de start van de oranjefestiviteiten. Die beginnen al vanavond, donderdag 26 aparil met Kingsnight Fissa. Tussen 18.45 en 01.00 uur zijn er optredens van onder meer Brian Voet, Zanger Kafke, Dansado en de Feestneger, Wesley Klein en DJ Paul Elstak. Deejee Mr JeePee zorgt voor de muziek tussen de artiesten door.

POWER TO THE KING

Op Koningsdag is er morgen, vrijdag 27 april van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat van alles te beleven voor jong en oud. De kinderen kunnen zich van hun sportiefste kant laten zien vanaf 09.00 uur tijdens de schooltoernooien bij voetbalclub ODC en hockeyvereniging MEP. Een traditie die haast niet kan ontbreken op deze dag is de parade met versierde fietsen. Deze start om 13.10 uur bij de Sint-Petrusbasiliek en gaat naar de Markt waar de kleintjes een ijsje aangeboden krijgen.

Na deze tocht start om 13.30 uur het kinderprogramma onder de noemer: Power to the King. De jeugd kan zich tot 17.30 uur uitleven met graffiti op een levensgrote dinosaurus, lasergamen, klimmen op de springkussens, breakdancen en een dj-cursus.

ZING MEE

Voor de volwassenen is er morgen ook genoeg te doen. Om 10.00 uur worden alle gedecoreerden ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis. Zij worden vanaf 12.00 uur getrakteerd op een vendelgroet van gilde Sint-Barbara & Sint-Joris, een aubade door Boxtel's Harmonie en een toespraak van Jas de Keistamper.

Vanaf 17.30 uur kunnen de kelen gesmeerd worden. Dan brengen leerlingen van de Angelaschool een muzikaal programma. Direct hierna is het tijd voor Boxtel Zingt, waarbij het publiek de ster van de avond is. Meezingen is verplicht en makkelijk want de teksten staan niet alleen op twee schermen geprojecteerd, maar zijn ook te vinden in de speciale uitneembare bijlage in deze krant. Tussendoor zijn er optredens van De Dorini's en zanger Edwin Monteyn.

Zaterdag 28 april is op de Markt tussen 14.00 en 17.00 uur een kinderspeelparadijs. Daar is onder meer de film 'De Toverketting' te zien die is gemaakt van de poppenkastvoorstelling over Jas de Keistamper. Tevens worden er beelden getoond waarin zichtbaar wordt hoe de nieuwe Markt er uit komt te zien. In de avond geeft coverband Tilt een optreden op het grote podium tot 23.30 uur.

BRADERIE

Op de laatste dag van Boxtels Oranje Festival staat de traditionele Oranjebraderie op het programma. Deze start om 11.00 uur. Diverse standhouders prijzen hier hun waren aan. Ook kinderen verkopen hun spulletjes op de vrijmarkt. Daarnaast zijn er optredens van seniorenorkest Buchestelle en muziekkapel De Volle Bloas. Om 17.00 uur sluit de markt en zijn de oranjeactiviteiten ten einde.