Afbeelding
Foto: Piet van Oers

OUD-KASTELEINSE SCHITTERT IN TV-SERIE

Eindelijk vindt Nelly tijd voor heuse wereldreis...

HENK VAN WEERT

Nelly Meulenbroeks uit Eindhoven is een van de ouderen in de tweede serie tv-uitzendingen onder de titel 'De wereld rond met 80-jarigen'. De oud-kasteleinse uit Boxtel schittert in de achtdelige televisiereeks van SBS6 die gisteravond van start ging. Dinsdagavond schoof ze met presentator Dennis van der Geest en een van de andere zeven reisgenoten aan bij het praatprogramma van Jeroen Pauw bij BNN/Vara en gisterochtend was ze te gast bij 'Koffietijd' op RTL4.

Aan tafel bij Pauw vertelde Nelly dat haar dochter Gertie haar had opgegeven voor het reisprogramma. Ze wilde nog één droom realiseren: een modeshow lopen. Want als tiener droomde ze er al van om mannequin te worden, maar dat zagen haar ouders niet zitten.

WATERVREES

Ook werden beelden getoond van Nelly die gepassioneerd de tango danst in Zuid-Amerika. Bovendien helpt oud-judoka haar van haar watervrees af, bekende de krasse tachtiger dinsdagavond. Een wereldreis maken, zoals ze nu deed met Van der Geest, was nooit mogelijk vanwege het werk in de horeca.

Boxtel kent Nelly als horecaondernemer. Samen met haar man Jan verliet ze begin 1990 café/zaal Bellevue aan de Bosscheweg om het wat rustiger aan te gaan doen. Enkele jaren later overleed Jan op 56-jarige leeftijd. Maar ruim zeventien jaar lang vormden ze samen hét gezicht van het roemruchte horecabedrijf. Dat deed onder meer dienst als hofpaleis tijdens carnaval. Ook leerden velen er dansen en vonden er ontelbare muziek-, toneel- en zanguitvoeringen plaats. Tal van verenigingen vonden er een gastvrij onderkomen.

Voordat ze Bellevue betrokken, runden Nelly en Jan enkele jaren café Het Witte Paard aan de Brederodeweg. Beide horecapanden zijn aan het begin van deze eeuw gesloopt om plaats te maken voor woningbouw.

TERUG NAAR EINDHOVEN

Na haar vertrek uit Boxtel keerde de kasteleinse met haar man terug naar hun vroegere woonplaats Eindhoven, waar ze nog lange tijd een kroeg runde aan het Sint-Trudoplein. Daarna organiseerde ze nog jaren rouw- en trouwpartijen in restaurant De Mispelhoef aan de Oirschotsedijk in de Lichtstad. Momenteel verzorgt ze lunches in een verzorgingshuis.

'De wereld rond met 80-jarigen' is op woensdag om 20.30 uur te zien bij SBS6.

FOTO ONDER: Samen met een van de zeven andere deelnemers aan de tv-reeks 'De wereld rond met 80-jarigen' schoof Nelly Meulenbroeks (rechts) dinsdagavond aan tafel bij Jeroen Pauw. (Foto: Piet van Oers).

OUD-VOORZITTER MOET 100 UUR WERKEN

Rechter halveert straf in Boxtelse fraudezaak

De oud-voorzitter die geld verduisterde van Stichting Kinderboerderij Boxtel hoeft nog maar een werkstraf van honderd uur te volbrengen of moet vijftig dagen naar de gevangenis. Daarmee is de geëiste straf gehalveerd. Ook moet de verdachte nog een bedrag van 11.811 euro terugbetalen aan de Kinderboerderij. Het gerechtshof deed vanmorgen uitspraak in hoger beroep.

De rechter oordeelde dat de oud-voorzitter door zijn handelen ernstig misbruik heeft gemaakt van het in hem gestelde vertrouwen. ,,De verdachte heeft de stichting grote financiële schade berokkend en zich kennelijk niets aangetrokken van de eigendomsrechten." Mocht de Boxtelaar het bedrag niet terug kunnen betalen dan wacht hem nog 94 dagen cel.


Meditatieve wandeling

In kasteelpark Stapelen wordt zaterdag 28 april vanaf 14.00 uur een meditatieve wandeling gehouden; deelnemers verzamelen om 14.00 uur op de binnenplaats van het kasteel en brengen een tekst mee die veel voor hen betekent.

Nelly en Jan Meulenbroeks achter de tap in het vroegere café Bellevue, kort voordat zij hun bedrijf overdroegen. (Foto: Piet van Oers, december 1989).
Samen met een van de zeven andere deelnemers aan de tv-reeks 'De wereld rond met 80-jarigen' schoof Nelly Meulenbroeks (rechts) dinsdagavond aan tafel bij Jeroen Pauw. (Foto: Piet van Oers).