Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE ONDERNEMERS MAKEN ZICH OP VOOR KRAMENFESTIJN

Puzzelstuk Oranjebraderie zit in elkaar

PÅL JANSEN

Een puzzelstukje was het wel voor de organisatie: ruim zeventig kramen verspreid door het Boxtelse centrum moesten allemaal het juiste plekje krijgen voor de Oranjebraderie op zondag 29 april. Maar inmiddels past alles in elkaar. ,,Nu is het alleen nog een paar puntjes op de i zetten", vertelt mede-organisator Suzanne Schuurmans van telefoonwinkel Ring & Go.

Schuurmans heeft dit jaar de Oranjebraderie opgezet, samen met Mark van de Moosdijk van lunchroom Meneer van Dommelen en Astrid Bos van cadeauwinkel 't Goei Leven. De ruim zeventig kraampjes van tientallen ondernemers en marktkooplui moesten zij dit jaar iets anders indelen. Schuurmans: ,,Voor mijn winkel aan de Croonpassage waren de kramen erg geconcentreerd. Er ontstond hier steeds een soort bottleneck. Ook bij het middengedeelte van de Rechterstraat (nabij de Bruna - red.) was dat zo. Dus hebben we de stands wat meer verspreid over het centrum. Zo ontstaat er meer doorloop."

Exotische vazen

De kramen staan vanaf de Stationsstraat tot en met de Rechterstraat, de Croonpassage, de Markt en daar tussenin. ,,Naast de winkeliers zelf en de standhouders die jaarlijks naar de Oranjebraderie komen, hebben we ook dit jaar weer een aantal nieuwe 'externen'", aldus Schuurmans. Zoals een verkoper die exotische vazen aanbiedt en een stand waar diverse dameskleding verkrijgbaar is.

Maar ook de 'oude vertrouwde koopmannen en -vrouwen' bieden dit jaar hun waren aan: van kinderkleding tot tuinslangen en speciale sambalsoorten tot kussens. Diverse ondernemers ontplooien activiteiten. Welke dat zijn, is te ontdekken tijdens de Oranjebraderie, die zondag van 11.00 tot 17.00 uur duurt.

FOTO BOVEN: Wat is er niet te koop tijdens de Oranjebraderie in Boxtel? Winkeliers en koopmannen verzamelen zich zondag in het centrum waar zij in ruim zeventig stands hun waren aanbieden. (Foto: Peter de Koning, 2017).


Kaarten circus Sijm vanaf zondag te koop

Circus Sijm slaat 25, 26 en 27 mei haar tenten op bij het Boxtelse zorgexpertisehuis Liduina. Tijdens de negen voorstellingen zijn veel stoelen gevuld met mensen die zorg en aandacht nodig hebben. Maar de zeshonderd overige zitplaatsen zijn beschikbaar voor iedereen. De verkoop van deze kaarten start zondag 29 april op de Markt tijdens de Oranjebraderie.

Hulpbehoevenden krijgen de kaarten gratis dankzij de inzet van de organisatoren en vrienden van circus Sijm. Deze club bestaat uit negentien Boxtelse bedrijven en instellingen die het doel van het circus een warm hart toe dragen. Stichting Brabants Centrum, Boxtel Vooruit en Zorggroep Elde hebben het circus naar Boxtel gehaald.

DE VOLLE BLOAS

Het gezelschap van circus Sijm voert door het hele land voorstellingen op om zorgbehoevenden en ouderen een bijzondere mix van circus, theater en muziek voor te schotelen. Muziekkapel De Volle Bloas treedt in Boxtel diverse keren op als circusorkest. Per keer kunnen er driehonderd mensen in de tent.

Kaarten kosten 7,50 euro per stuk. Dit is inclusief een drankje en popcorn. De muziekkapel geeft zondag met haar optreden op de Markt tussen 15.15 en 16.45 uur het startsein van de kaartverkoop.

Boxtel

Blaaskapel Stara Svestky

Orkest Stara Svestky, die wordt gevormd uit muzikanten van de voormalige blaaskapel Die Zwetschgenbub'n, houdt zaterdag 28 april een openbare repetitie. Belangstellenden kunnen vanaf 15.30 uur in Muziekhuis Boxtel (Passage Riche) luisteren naar Tsjechische volksmuziek.

Afbeelding