Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

DE WEKKER STAAT WEER VROEG IN LIEMPDE TIJDENS KONINGSDAG

Oranje boven vanaf zonsopgang

Zoals gebruikelijk staan de Liempdenaren morgen vroeg op tijdens Koningsdag. Vanaf 06.00 uur worden namelijk harde noten gekraakt in de straten van het dorp. Fanfare Concordia begint de dag met het dauwtrappen bij café Het Wapen van Liempde, waarna de Oranjepret van start kan gaan...

De Liempdse inwoners die vandaag uit naam van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een lintje kregen opgespeld in het gemeentehuis in Boxtel, worden op het Raadhuisplein nog eens extra in het zonnetje gezet. Liefst zes mensen uit Liempde worden om 09.00 uur ontvangen bij het voormalig gemeentehuis waar zij een muzikale hulde krijgen van de fanfare.

Even daarna, vanaf 11.00 uur, starten de festiviteiten in en rond het Concordiapark. Daar vindt de traditionele vrijmarkt plaats en ook zijn er diverse activiteiten door de jeugd, onder meer met behulp van springkussens en een panna-voetbalveldje. Organisator stichting Algemeen Belang Liempde zorgt voor gratis koffie, thee en ranja met iets lekkers. Chips en frisdrank zijn tegen een kleine vergoeding te koop. De activiteiten in het park duren tot 16.00 uur. Voor de jeugd vanaf groep 6 tot en met vijftien jaar wordt er in de avonduren ook nog gefeest. In jeugdhuis Pius X vindt er een disco plaats. Entree en één consumptie zijn gratis.

FOTO BOVEN: In alle vroegte begint het dauwtrappen morgen, tijdens Koningsdag in Liempde. Fanfare Concordia trekt vanaf 06.00 uur rond met muziek. (Foto: Gerard Schalkx, 2015).