Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GESLAAGDE TWEEDE EDITIE IN JONGERENCENTRUM B-TOWN

De zon speelt Boxrock parten

Deze tweede editie was breder van opzet dan zijn voorganger. Het programma ging al om 15.00 uur van start. ,,Door het warme weer hebben veel mensen wel een aantal toptalenten gemist. We waren bijvoorbeeld blij verrast door de optredens van Stef van den Heuvel en de band The Nailbiters. Dat was echt van hoog niveau", vertelt Hoppenbrouwers.

Boxtel

Nieuwe single Barabas

De Boxtelse indie-folkband Barabas uit Boxtel lanceerde zaterdag de single Rokjesdag, een verwijzing naar een term die de bekende schrijver/columnist Martin Bril regelmatig gebruikte. Frontman en stuwende kracht Sander Blom van Barabas was eerder succesvol met het Engelstalige gezelschap Fahrenheit Twins. Het debuutalbum Blauw Verzet wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar.

Bezoekers van Boxrock maakten in het jongerencentrum een muzikale reis van country/americana naar grunge, rock en metal. Hoppenbrouwers: ,,Daar kregen we veel goede reacties op vanuit het publiek. De brede waaier aan muziekstijlen viel écht in de smaak. Net als de toevoeging van eetkraampjes bij de ingang van B-Town overigens."

EVALUEREN

Voor volgend jaar zijn er nog geen aanpassingen van het festival bekend. Hoppenbrouwers: ,,Wellicht dat we het middagprogramma wat anders in gaan steken, dat was nu vrij lang. Ook de communicatie naar buiten toe moeten we wat breder gaan inzetten. Binnenkort gaan we evalueren en kijken wat er nog beter kan. Maar dat er een derde editie komt, is zeker!"


Historische kostuums passen Bloedprocessie

Pinksteren nadert en dat is steevast ook de periode dat Boxtel zich opmaakt voor de Heilig Bloedprocessie. Die trekt op de zondag na het lange weekeinde door de straten: dit jaar op 27 mei dus. Wie mee wil doen aan de ommegang kan vanaf maandag 30 april kostuums passen.

Wekelijks is het naaiatelier van de Heilig Bloedstichting op de eerste verdieping van de openbare bibliotheek aan de Burgakker 4 op maandag en woensdag van 19.00 tot 20.00 geopend om kledingstukken te passen.

Jaarlijks is er eigenlijk wel een tekort aan kinderen en jongeren en daarom doet Ingebjorg van Liempt, secretaris van de stichting, met name een oproep aan jongens en meisjes in de leeftijd van zes tot zestien jaar om zich aan te melden. Dat kan via e-mail: aanmelden@bloedprocessieboxtel.nl of telefonisch bij Marijke van Beek via tel.:, (0411) 68 47 26 of tel.: 06-54 68 61 51.

FOTO GROOT: De band Stone Office gaf zaterdag de aftrap op het hoofdpodium. Deze band uit midden-Limburg bracht progressieve rock/metal ten gehore.

FOTO KLEIN: Silke van Esch stond samen met Dennis Wels als tweede op het podium in het café van B-Town. (Foto's: Peter de Koning).


Ontdek werking van de Dommel tijdens Waterdag

Waterschap De Dommel zet zondag 6 mei de deuren open van het waterschapshuis aan de Bosscheweg 56 in Boxtel. De hele dag staat in het teken van water. Er is een programma voor jong en oud, waaronder een informatiemarkt, een rondleiding bij de rioolwaterzuivering en boottochtjes over de Dommel.

Deze publieksdag sluit aan bij de landelijke Week van Ons Water. Waterschappen vragen dan aandacht voor water in en om huis. Dit is onder meer te merken op de informatiemarkt waar bijvoorbeeld de werkgroep Operatie Steenbreek uitleg geeft over de gevolgen van versteende tuinen. Maar ook schoolpleinen kunnen groener worden.

FLORA EN FAUNA

Medewerkers van het waterschap geven tijdens de open dag ook uitleg over hoe er met het water van de Dommel wordt omgesprongen. Zij vertellen hoe bijvoorbeeld afvalwater van de industriële- en agrarische sector gecontroleerd en gezuiverd wordt om de kwaliteit van de rivier op peil te houden. Ook komt de flora en fauna rondom de blauwe levensader aan bod. Kinderen kunnen op diverse plekken op het terrein leerzame spelletjes doen.

ZUIVERING

Het waterschap zuivert dagelijks 150 miljoen liter water. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt uitgelegd tijdens een rondleiding op het terrein van de rioolwaterzuivering van Boxtel. Ook kun je daar bekijken welk groot materieel dagelijks in de weer is om de rivier en de beken te onderhouden. Vanaf het waterschapshuis rijden er pendelbussen naar de zuiveringslocatie op de Heult.

Daarnaast is er de mogelijkheid om op het terras te genieten van muziek en een drankje.

Zondag Waterdag is te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur in en rondom het waterschapshuis aan de Bosscheweg.

Afbeelding