Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'BIJZONDER GESLAAGD' JUBILEUMFEEST

Marokkaanse trommelaars en polonaise in Selissen

PÅL JANSEN

Dankzij diverse optredens en liefst 150 bezoekers vond mede-organisator Jeanne Sterks het feest ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Platform Selissen in en rond gemeenschapshuis De Walnoot bijzonder geslaagd. ,,Het was echt een feest van iedereen."

Samen met twee andere vrijwilligers organiseerde Sterks het jubileumfeest. De vrouwelijke Marokkaanse trommelaars van Bnat Nachat, artiest Mehdiya Rai en feestzanger Rooie Rico werden uitgenodigd en zorgden uiteindelijk gezamenlijk voor een verbindende factor. ,,Veel bezoekers die voor de trommelaars kwamen, bleven uiteindelijk ook toen Rooie Rico opkwam. En deden mee aan de polonaise", aldus Sterks.

SUCCES

Met name de animo voor de trommelaars van Bnat Nachat viel Sterks op. ,,Ik denk ook dat er maar weinig vrouwelijke trommelaars zijn. Dat optreden was echt een succes. Bovendien waren zij ook voor de eerste keer in Nederland. We hebben veel dames op bezoek gehad die we nog niet eerder hadden gezien", vertelt de organisator met trots.

Maar ook de zangeres Mehdiya Rai leverde een bijzondere act, vertelt Sterks: ,,Heel anders dan Rooie Rico, maar tijdens beide optredens kwam iedereen op de dansvloer samen."

ETENTJE

Voorafgaand aan de jubileumviering ontving het bestuur van Platform Selissen burgemeester Mark Buijs en wijkwethouder Herman van Wanrooij voor een etentje in De Walnoot. Ook de wijkmakelaar van Selissenwal en een vertegenwoordiger van welzijnsorganisatie ContourdeTwern schoven aan, aldus Sterks.

Vandaag werd alweer de volgende activiteit gehouden vanuit Platform Selissen: de Oranjelunch. Het was de eerste keer dat de wijkvereniging dit organiseerde. Circa vijftig mensen bleven eten. Sterks is bovendien al bezig met de volgende klus: ,,We werken inmiddels alweer aan de kerstmarkt aan de Van Beekstraat."

FOTO ONDER: De feestgangers gingen gezamenlijk de vloer op tijdens de optredens van de trommelaars van Bnat Nachat, zangeres Mehdiya Rai en feestartiest Rooie Rico. Het programma trok ongeveer 150 bewoners van Selissenwal. (Foto: Peter de Koning).