Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE MARKT IS KLAAR VOOR LANG FEESTWEEKEINDE

Giga-overkapping voor Oranje Festival

Op de Markt is de afgelopen dagen een enorme overkapping opgetrokken voor de tweede editie van het Boxtels Oranje Festival. Bovendien is er een flink podium verrezen waarop vanavond, donderdag 26 april het extra lange feestweekeinde van start gaat met muziekoptredens onder de titel Kingsnight Fissa. Tot en met zondag is er een gevarieerd en gratis toegankelijk programma. Dat is tot stand gekomen dankzij de medewerking van diverse partijen: evenementenstichting Boxtel Vooruit, gemeente Boxtel, Markthoreca en stichting Brabants Centrum. (Foto: Peter de Koning).


OPTREDEN ZATERDAGAVOND TIJDENS ORANJE FESTIVAL

Tilt voor even terug op Boxtelse bodem

RENS VAN DEN ELSEN

Ze staan zaterdagavond weer even op vertrouwde grond. De band Tilt, met voormalig Boxtelaar Frenk de Wert in de gelederen, geeft die avond een optreden op de Markt tijdens het Oranje Festival. ,,Altijd leuk om weer in Boxtel te spelen, we zien dan weer veel bekenden in het publiek."

De Wert woont al jaren in Heeswijk-Dinther, maar heeft nog wel een duidelijke link met Boxtel. In november vorig jaar opende hij namelijk Brasserie Cis aan de Eindhovenseweg in het pand waar voorheen restaurant Knus gevestigd was. Dit runt hij samen met zijn partner Lotte Tissen, tevens zangeres bij de band.

De liefde voor muziek uit zich ook in hun horecazaak, al is het subtiel. Zo staat op de schouw boven de bar een aantal langspeelplaten van onder meer BZN. ,,Die kwamen we nog ergens op een zolder tegen en ik vond het wel leuk om die in de zaak te zetten", geeft de zanger aan.

De Wert kan de combinatie van het runnen van een eettent en het maken van muziek wel waarderen: ,,Ik droomde er als klein manneke al van om een eigen café of iets dergelijks te hebben. Dat het zo lang heeft geduurd, komt natuurlijk ook door de band. In de hoogtijdagen van de muziekindustrie traden we bijna dagelijks op. Nu staan we nog zo'n zestig keer per jaar op de bühne, een heel verschil met vroeger, maar het is ook een andere tijd waar niet altijd plek is voor bands."

De formatie ontstond eind jaren zeventig. Al vanaf het begin zag oprichter en zanger De Wert in dat alleen het maken van muziek niet genoeg was. Een flinke lichtshow en alleen het beste geluid, stijl en klasse; dát moest de band Tilt landelijk op de kaart zetten. Deze uitstraling bleef niet onopgemerkt en veel mensen uit de horecawereld doen al vanaf het eerste uur zaken met de band. Sinds 2014 deelt De Wert het podium met zangeres Tissen, toetsenist Jorg Vrensen, bassist Peter Vennings, gitarist Michiel van den Boer en drummer Peter Verbunt.

Tilt speelt zaterdag twee sets van een uur. Bezoekers kunnen volgens De Wert vanaf 20.30 uur álles verwachten: ,,Als het publiek oranjehits wil horen, dan spelen we dat. We spelen bijna alle hits van de afgelopen dertig jaar." (Foto onder: Tilt).

Afbeelding