Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

INFORMATIEPUNT KASTEREN VAN START

Groot Duijfhuis iedere maand open voor publiek

PÅL JANSEN

Het Groot Duijfhuis in de Liempdse buurtschap Kasteren is vanaf komende zondag ook buiten aanvraag te bezoeken. Vorig jaar opende het informatiepunt aan de Hoevedreef 2 al, maar was deze alleen op afspraak toegankelijk. Inmiddels zijn er voldoende vrijwilligers gevonden om iedere laatste zondag van de maand open te gaan. ,,Inmiddels hebben we een groepje van negen mensen", aldus vrijwilligerscoördinator Jeanne Zandbergen.

,,Het was zeker een uitdaging om voldoende mensen bijeen te krijgen, maar het belangrijkste is dat we starten", aldus Zandbergen die als buurtbewoonster aan de Hoevedreef al goed bekend was met eeuwenoude monumentale boerderij. Zij opent met een aantal andere bewoners van Kasteren, één uit Liempde en iemand uit Esch tot en met september de deuren van het infopunt.

Bezoekers kunnen er tussen 10.00 en 16.00 uur informatie krijgen over het Dommeldal bij Liempde en nationaal landschap Het Groene Woud. Daarnaast is er een korte wandeling in de omgeving. Zandbergen: ,,Op den duur willen we het uitbreiden met meer wandelingen. Ook gaan we kijken hoe we activiteiten in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd in lijn kunnen brengen met wat er hier gebeurt." Het Groot Duijfhuis moet een soort dependance voor D'n Liempdsen Herd zijn. ,,Als er in de zomer een activiteit met klompen plaatsvindt, dan kan dat ook hierop aansluiten. De populieren zijn in deze omgeving namelijk te vinden", licht Zandbergen toe.

Brabants Landschap en Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde, de beheerders van respectievelijk het Groot Duijfhuis en D'n Liempdsen Herd, willen nauw samenwerken om de panden te exploiteren. Naast activiteiten gaat het dan ook om zaken als gidsen, ruimteverhuur en informatievoorziening.

Naast komende zondag is het Groot Duijfhuis ook geopend op 27 mei, 24 juni, 29 juli, 26 augustus en 30 september. Meer informatie hierover is te vinden op www.brabantslandschap.nl/infopunt-groot-duijfhuis/. (Foto: Albert Stolwijk).