Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ODC EN MEP MAKEN ZICH OP VOOR JEUGDTOERNOOIEN OP 27 APRIL

Lekker hockeyen en voetballen op Koningsdag

Koningsvoetbal en -hockey bij ODC en MEP is inmiddels een echte traditie in Boxtel. Morgen, vrijdag 27 april, nemen teams van basisscholen het tegen elkaar op.

Bij MEP strijden liefst 170 kinderen om de felbegeerde Koningshockey-trofee. Na een speciale warming-up met het lied 'Fitlala', bekend van de Koningsspelen, gaan om 10.00 uur de wedstrijden in sportpark Molenwijk van start. Er wordt gespeeld in drie poules die zijn ingedeeld op leeftijd. Deelnemers spelen meerdere wedstrijdjes. Alle poulewinnaars spelen om 13.00 uur de finales; een halfuur later vindt de prijsuitreiking plaats. Naast de hockeyduels kunnen kinderen ook in de prijzen vallen bij een speciale fotowedstrijd en 'drogerspel'.

In ODC-sportpark Wagenaars aan het Essche Heike kunnen voetballiefhebbers op Koningsdag hun hart ophalen. De hele dag worden wedstrijden gespeeld. In de ochtend is het de beurt aan acht meisjesteams en zes gemengde ploegen. Alle scholenteams bestaan uit zeven personen. De prijsuitreiking vindt plaats om 12.15 uur.

In de middag staan de elftallen op het veld. De organisatie laat weten dat er vanaf 13.30 uur negen teams in actie komen. Zij strijden om de bekers die om 16.15 uur worden uitgereikt. Daarnaast kwalificeren de winnende teams zich voor de regiofinale schoolvoetbal die op woensdag 16 mei in Den Dungen wordt gehouden. (Archieffoto: Peter de Koning).


Open Boxtelse Quizronde

Quizbedrijf The Brain organiseert zaterdag 26 mei de vijfde editie van de Open Boxtelse Quizronde. Deelnemende teams spelen die middag vier quizrondes, telkens in een ander Boxtels café. Deelnemers worden om 13.00 uur verwacht in 't Hart van Boxtel aan de Markt. Inschrijven voor de Open Boxtelse Quizronde kan bij één de vijf deelnemende cafés: 't Hart van Boxtel, Becoloth, Le Temps Perdu, En Garde! en De Kerk. Een team bestaat uit maximaal vier personen.