LIEMPDENAREN SPELEN GELIJK TEGEN KANSRIJK VALKENSWAARD

DVG werkt achterstand weg

In een enerverend en tropisch duel met Valkenswaard speelde DVG zondag voor de tweede keer op rij gelijk. ,,Als we het aantal kansen van beide ploegen vergelijken, was de thuisploeg licht in het voordeel. Maar het gaat erom hoeveel mogelijkheden benut worden. Dit was in evenwicht: 2-2", blikt voorzitter Toon van Ruremonde terug.

Een hoekschop van DVG vormde de inleiding tot een snelle counter van Valkenswaard waarbij doelman Sten Traa redding bracht voor de rood/gelen. Ongeveer halverwege de eerste helft kwamen de gastheren op voorsprong. Een hoekschop kwam goed op de schoen van een inlopende speler die aan de aandacht van de Liempdse verdediging was ontsnapt. De bal werd hoog en droog ingeschoten.

LAST VAN DE WARMTE

In de fase daarna waren er kansen voor beide partijen. Valkenswaard schoot van afstand over en een voorzet van Twan van den Broek vond geen aansluiting voor het doel. Na een halfuur moest DVG voor de eerste keer gedwongen wisselen. Bas van Houtum kreeg last van de warmte en werd vervangen door Sherrel Sambo, die even later verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. Een verre ingooi van Luuk van de Ven werd door De Windt verlengd waarbij de bal in het 16-metergebied bleef liggen. Aaron van Dooren legde af op Sambo die de stand in evenwicht bracht.

Kort voor rust was er een situatie die de nodige gespreksstof opleverde. Sander van de Ven trok aan de noodrem en de scheidsrechter had zomaar een strafschop of kaart toe kunnen kennen. Maar het bleef bij een vrije trap die vanaf de 16-meterlijn over werd geschoten.

HEERLIJKE LOB

De tweede helft was nog maar vijf minuten oud toen DVG andermaal tegen een achterstand opliep. Een overtreding op Peter Versantvoort bleef onbestraft, maar even later floot de scheidsrechter wél voor een veel lichtere duw. Op de rand van de 16 meter werd de bal, recht voor het Liempdse doel, hard en laag ingeschoten. Een aanvaller liet de bal slim lopen en verraste iedereen: 2-1.

Valkenswaard had daarna twee goeie kansen om de marge verder uit te breiden en daarmee de wedstrijd te beslissen, maar keeper Traa hield zijn doel schoon. Een ingooi voor DVG werd door Van Dooren achter de verdediging gelegd en opgepikt door Bart de Windt. Hij zag de keeper ver voor zijn doel staan en besloot meteen te schieten. Met succes: via een heerlijke lob bracht hij DVG weer langszij.

In de slotfase waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er niet.