Afbeelding
Foto: Taverbo-Sabo

BOXTELSE SUCCESSEN IN ALKMAAR

Vijf turnsters Tabitta plaatsen zich voor NK

Turnsters Sam Sieben, Lieve van der Zijde, Donna van Wijgerden, Yuna van de Wiel, Eva, Roos en Lieke van Berkel van Tabitta kwamen dit weekend in actie tijdens de halve finale in Alkmaar. Het leverde vijf plaatsbewijzen op voor het Nederlands kampioenschap.

Sam startte goed, met hoge scores op sprong en brug. Dit zette ze door op balk en vloer waardoor ze uiteindelijk het hoogste podium mocht beklimmen. Daarnaast behaalde Sam ook diverse toestelfinales. Hierna kwamen Donna en Lieve in actie. Beiden turnden een goede wedstrijd. Met respectievelijk een veertiende en derde plaats kregen ook zij een ticket voor het NK. De twee meiden gaan ook door naar de toestelfinales op balk en vloer. Yuna van de Wiel maakte een misser op de balk waardoor ze net te kort kwam voor het Nederlands kampioenschap.

In de laatste wedstrijd op zaterdag moest Eva van Berkel zich zien te plaatsen in een sterk deelnemersveld. Dit lukte, met een vierde plaats. Lieke van Berkel kwam zondag nog in actie. Zij turnde een verdienstelijke wedstrijd en eindigde op de tweede plek en plaatste ze zich voor de finale op de vloer.

FOTO RECHTS: Van links naar rechts Yuna van de Wiel, Lieve van der Zijde en Donna van Wijgerden. (Foto: Tabitta).


JAN VOERMANS BESTE BOULESSPELER

Nieuweling wint regiomix

Het wekelijkse regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot in Boxtel is maandag gewonnen door een nieuwe deelnemer: Jan Voermans.

Voermans scoorde 29 punten in drie gewonnen partijen en bleef daarmee de nummer twee, Michel Luijten, drie punten voor. Ans van der Plas eindigde als derde met 23 punten. Op de zonovergoten buitenbanen van De Walnoot aan de Selissenwal schreven veertig boulers zich in voor de wedstrijd. Vier van hen noteerden ook drie winstpartijen: Els Bekers (20 punten); Piet Schouten (19); Leo Leenders (18) en Albert van der Sande (17).


KAMPIOENSTITEL VOOR TAFELTENNISTEAMS

Taverbo-Sabo wordt vijfde en degradeert naar derde klasse

In de laatste wedstrijd van het seizoen was Taverbo-Sabo te gast in Nieuwegein bij VTV. Naast vaste krachten Amber van de Velde en Marlotte Staps kwam invaller Willem de Koning in actie. Zij konden degradatie niet meer voorkomen. VTV was met 9-1 te sterk. Hierdoor komt de Boxtelse tafeltennisploeg volgend seizoen uit in de derde klasse. De vereniging had afgelopen weekeinde nog wel wat te vieren. Liefst drie teams sleepten het kampioenschap binnen.

In de eerste wedstrijd zette Van de Velde Taverbo op voorsprong door in vijf games Mark van Werkhoven te verslaan. Hier kon echter geen vervolg aan gegeven worden, want zowel Staps als De Koning verloren van respectievelijk John van Spengen en Sanne de Hoop. Hierbij was De Koning wel dichtbij een stunt, door brutaal op een 2-0 voorsprong te komen. Ook het dubbelspel was een prooi voor VTV.

Hierna stoomde VTV verder door met overwinningen. In het laatste deel van de wedstrijd kon De Koning geen vuist maken tegen Van Spengen. Ook Van de Velde kwam niet meer tot scoren tegen De Hoop en Staps kwam net tekort tegen Van Werkhoven. De 9-1 nederlaag veranderde niets meer aan de stand op de ranglijst. Taverbo was en blijft vijfde in deze poule en degradeert naar de derde divisie.

KAMPIOENEN

Voor het tweede jeugdteam van Taverbo-Sabo stond een spannende wedstrijd op het programma. Dat speelde het laatste duel van het seizoen tegen hekkensluiter Valkenswaard. Concurrent Bergeijk was echter ook nog in de race voor het kampioenschap in de derde klasse junioren. Merlina Singh, Sanne van der Schoot en Nienke Strik wisten in Valkenswaard precies genoeg punten te behalen om Bergeijk voor te blijven. Het was Singh die in de negende partij het winnende punt binnenhaalde. Hierdoor promoveren de speelsters samen met teamgenoten Lars de Laat en Rens Bedijn naar de tweede klasse.

De competitie leverde nog twee kampioenen op bij de senioren. Het achtste team van Taverbo had nog zes punten nodig en speelde thuis tegen directe titelconcurrent HTTC uit Heerewaarden. Frans van Dun, Nienke Strik, Maurice Gauw en Bart Theeuwes lieten alleen de laatste partij aan de tegenstander. Het was Van Dun die in de zesde partij het kampioenschap binnensloeg. Hierdoor promoveert de ploeg samen met teamgenoot Niels Wesseling naar de zesde klasse.

Taverbo-Sabo 9 speelde eveneens tegen de directe titelconcurrent, OTTC uit Oss. Zij had echter een puntje meer nodig om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Quinten Karssen, Robert Timmermans, Stephan Pennings en Donie de Groot stonden al snel op 6-0 voorsprong. Timmermans maakte in de achtste partij uiteindelijk het beslissende punt. Ook deze spelers komen volgend seizoen, samen met teamgenoot Cyrille Schelven, uit in de zesde klasse.

Uitslagen week 16

SENIOREN

VTV 1 - Taverbo-Sabo 1        9-1

Belcrum 2 - Taverbo-Sabo 2        6-4

JCV 3 - Taverbo-Sabo 3        7-3

Taverbo-Sabo 5 - Never Despair 4        0-10

Taverbo-Sabo 6 - Never Despair 5        2-8

Taverbo-Sabo 7 - HTTC H'waarden 1        6-4

Taverbo-Sabo 8 - HTTC H'waarden 2        9-1

Taverbo-Sabo 9 - OTTC 7        8-2

JEUGD

TIOS '51 2 - Taverbo-Sabo 1        7-3

Valkenswaard 2 - Taverbo-Sabo 2        2-8

Flash 3 - Taverbo-Sabo 3        4-6

FOTO ONDER: Tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo is sinds afgelopen weekend drie kampioensteams rijker. Zij werden dinsdagavond in de accommodatie aan de Voetboog in het zonnetje gezet. (Foto: Taverbo-Sabo).

Afbeelding