ZINDEREND COMPETITIESLOT HOCKEYTEAMS

Mannen en vrouwen van MEP verspelen punten

Met nog drie speelrondes te gaan, is het buitengewoon spannend voor de vaandelteams van MEP. De heren verspeelden zondag een kostbaar punt in Roermond (2-2, winst in shoot-outs) en de vrouwen verloren in Oosterhout met 2-1 van Warande. De Boxtelse mannen strijden met nog drie andere ploegen voor de vierde plaats die recht geeft op de play-offs. Ze hebben zelfs nog een kleine kans op plek drie. Het damesteam heeft betere kaarten. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, staat het op een kansrijke tweede plaats.

Beter maar niet winnen. Dat was het verhaal van de vrouwen van MEP zondag in Oosterhout. Ondanks een veldoverwicht en veel balbezit slaagde het Boxtelse team er niet in de wedstrijd te winnen. Warande counterde slim en effectief en MEP benutte de kansen niet. De voorsprong in de eerste helft lag voor het oprapen, maar de hockeysters misten scherpte. De thuisploeg scoorde wel voor rust en direct na de rust werd de voorsprong verdubbeld. Slechts één tegengoal kon MEP daar tegenover stellen na een fraaie solo van Noortje Willemsen.

REVANCHEREN

Zondag 29 april speelt MEP thuis tegen HCAS. Dan kunnen de Boxtelse vrouwen zich revancheren voor het teleurstellend resultaat in Oosterhout. Bij winst komt promotie weer een stap dichterbij. De afslag is zondag om 12.30 uur in sportpark Molenwijk.

Keuze voor de jeugd

MEP-coach Eric Verzijden kan lef niet ontzegd worden. In de cruciale fase van de competitie durft de Boxtelse coach het aan debutanten uit de A-jeugd in te zetten. Julius van Oosterhout speelde zondag meer dan verdienstelijk bij zijn debuut en jongeling Bram van Zandbeek scoorde zelfs de aansluitingstreffer. ,,De wedstrijd in Roermond had alle kanten op kunnen gaan. Voor hetzelfde geld was het 5-5 geworden", aldus coach Verzijden. Toen verdediger Steven Rath de gelijkmaker binnentikte, zijn eerste competitiegoal in de hoofdmacht van MEP, koos de Boxtelse oefenmeester voor behoud van het punt en een mogelijk bonuspunt na shoot-outs. Verzijden wilde niet, net als in Valkenswaard, in de jacht op de winst in het mes lopen. Die opzet lukte en MEP ging met twee punten terug naar Boxtel.

UIT DE VERF

Het competitieslot wordt zinderend. Met nog drie wedstrijden te gaan, treffen de Boxtelaren drie ploegen uit de top vier. Wel is het zo dat een hockeyende ploeg als MEP beter uit de verf komt tegen topteams dan tegen laagvliegers.

Zondag 29 april is de laatste thuiswedstrijd tegen de nummer drie HCAS uit Asten. De trainer hoopt op de nodige steun van het Boxtels publiek. Dat zal nodig zijn, want er moet worden gewonnen. De spelers kunnen hun afscheid nemende coach belonen voor zijn jarenlange inzet voor MEP. Afslag van deze wedstrijd is om 14.45 uur in sportpark Molenwijk.

Venlo         19-51         MEP         19-30
Helmond         19-48         HOD         19-24
HCAS         19-34         Maastricht         19-21
Weert         19-30         Concordia         19-18
Berkel-E.         19-30         Hopbel         19-14
OSS         19-30         Rosmalen         19-12