Afbeelding
Foto:

What's Up, Mira & Damian?

Naast de volwassen sportievelingen stonden zondag ook tientallen jonge bikkels aan de start van de Obstacle Run van sportschool 040Fit! in en om recreatieplas De Langspier. Mira (10) en haar broer Damian (13) Brojek uit Boxtel kwamen net voor de middag voldaan én zwart van de modder over de finish na liefst 4,5 kilometer...

Wat vonden jullie van de Obstacle Run? Mira: ,,Leuk! We zijn door de modder gekropen, en hebben geklommen, gegleden en gerend." Damian: ,,Het is de tweede keer dat we meedoen. Vorig jaar was de route 3,5 kilometer lang en dit jaar hebben we 4,5 kilometer gerend."

Waarom deden jullie mee aan dit uitdagende evenement? Damian: ,,Onze vader sport wel eens bij 040Fit! en hij vroeg of we mee wilden doen. Ik ben best sportief. Zo ben ik lid van Scouting Boxtel en dan maken we af en toe tochten door de bossen." Mira: ,,Ik dans en ben ook lid van de scouting. En soms maak ik een ritje op skeelers."

Was het zwaar? Damian: ,,Het viel mee. Ik krijg soms steken in mijn zij als ik ren, maar dan loop ik toch door. Dan stoppen de steken vanzelf." Mira: ,,Ik heb samen met mijn vader gelopen, dat ging prima." Damian: ,,En ik liep voorop. Want ik houd niet zo van wachten, haha."

Wat was jullie favoriete onderdeel? Mira: ,,Op het einde moesten we onder houten balken door kruipen. Daar lag modder. Dat vond ik juist leuk. Lekker vies worden!" Damian: ,,Ik kies voor de monkey bars. Dat is een horizontale ladder waaraan je hangt en verder klautert. Als een aapje..."

Is de Obstacle Run een aanrader voor iedereen? Mira en Damian: ,,Ja! Het is leuk om mee te doen én ook nog eens goed voor je conditie."

FOTO RECHTS: Mira en Damian Brojek uit Boxtel voltooiden, net als tweehonderd andere deelnemers, de Obstacle Run van sportschool 040Fit!. Rondom recreatieplas De Langspier was een uitdagend parcours van 4,5 kilometer uitgezet. (Foto: Annelieke van der Linden).