'NO BRAIN NO GAIN' WINT OPEN SPORTQUIZ IN DEN OOSTHOEK

26 teams breken hoofd over sportvragen

Wat weegt een curlingsteen, afgerond in hele kilo's? En in welke teamsport haalde Tarzan, Johnny Weismuller, in 1924 een bronzen medaille? Deze en 118 andere sportvragen kwamen vrijdagavond voorbij in Den Oosthoek, de kantine van voetbalvereniging Boxtel. 26 teams namen deel aan de eerste open Boxtelse Sportquiz. De hoofdprijs, een wandtegeltje, ging naar 'No Brain No Gain'.

Kiske de Leest en Marc de Laat van The Brain, die de quiz organiseerden, waren voor de negende keer op rij te gast bij RKSV Boxtel. Dit jaar werd gekozen voor een open inschrijving. Het leverde 26 teams en nieuwe gezichten op. Zij bogen zich over de tientallen vragen die op een groot scherm voorbij kwamen, inclusief beeld- en geluidsfragmenten.

HONDERD PUNTEN

No Brain No Gain, Het Volle Pond, Steenvis en Squadra Wikipedia behaalden de finale en mochten voor deze eindstrijd één teamlid afvaardigen. No Brain No Gain ging voorafgaand aan de finale al aan de leiding en die voorsprong werd uitgebreid naar 100 punten, voldoende voor de overwinning. En wat een curlingsteen nou weegt? Tussen de 17,24 en 19,96 kilogram. En Johnny Weismuller was een zwemkampioen...

FOTO BOVEN: De Open Boxtelse Sportquiz trok vrijdag 26 teams naar kantine Den Oosthoek van voetbalvereniging Boxtel. Viertal No Brain No Gain ging met de overwinning naar huis. (Foto: Peter de Koning).

BOXTEL KAN GEEN POTTEN BREKEN TEGEN HOOGGEPLAATSTE PLOEG

SBC troeft Munselploeg af in Son

RKSV Boxtel waagde zondag in Son weer een poging op een overwinning. Dat tegenstander SBC in de top drie staat, werd vanaf het begin al meteen duidelijk. De Munselploeg werd uiteindelijk met ruime cijfers verslagen: 0-4.

In de zesde minuut moest Boxtel vol aan de bak. Keeper Tommy Verhagen bracht tweemaal knap redding, maar kort daarna later brak Joost van Heck van SBC de ban. Hij speelde zich knap vrij en schoot beheerst het eerste doelpunt binnen.

Arjan Elissen moest in de elfde minuut noodgedwongen het veld verlaten. Lars van Hamond was zijn vervanger. Na een kwartier was duidelijk te zien waarom SBC in de bovenste regionen verkeerde. Bij een aanval was zowat elke speler van de tegenstander betrokken. Opnieuw bracht doelman Verhagen knap redding. Boxtel was echter gewaarschuwd.

De bezoekers kregen vervolgens wat kansjes, maar waren niet bij machte om een doorbraak te forceren. In de 21e minuut speelde Verhagen de bal te kort op zijn ploeggenoot Marsadi Bounin. Die kreeg de bal niet onder controle, waarna SBC eenvoudig tot scoren kwam: 2-0. Vervolgens kreeg Jari Klijmij nog een gele kaart wegens vermeend commentaar op de leiding. Kort voor rust was er nog een uitbraak van SBC, maar Boxtel bleef een tegendoelpunt bespaard.

TERNAUWERNOOD

Klijmij werd aan het einde van de eerste helft gewisseld voor Daniel Mensah, waardoor Boxtel wat meer aan aanvalsvermogen in de ploeg kreeg. De ploeg was in de tweede helft vaker aan de bal en gevaarlijker. In de zestigste minuut ontstond een curieus moment toen Mensah goed doorging op een terugspeelbal. De doelman van SBC blokte het schot en luttele seconden later wist Boxtel ternauwernood de derde treffer te voorkomen. Het leek tekenend voor de wedstrijd: een strijdvaardig SBC en een besluiteloos Boxtel.

Toch kregen de bezoekers enkele kansen, maar het vizier stond niet op scherp. In de 68e minuut besliste Van Heck van SBC de wedstrijd: 3-0. De Munselploeg kon geen vuist meer maken en SBC scoorde in de 83e minuut ook nog een vierde doelpunt.

Tot overmaat van ramp verliet Levi van Rooij, tien minuten na zijn debuut, geblesseerd het veld en moest Boxtel in de slotfase met tien man verder. Na het eindsignaal was het duidelijk dat Boxtel op alle fronten is afgetroefd. Zondag 6 mei gaat Boxtel op bezoek bij Mariahout. De wedstrijd begint om 14.30 uur.