Populierenplatform vraagt denkkracht van ondernemers

Populierenplatform We Houden Jullie Hier organiseert dinsdag 8 mei een bijeenkomst voor ondernemers. Doel is om mee te denken over het verwerken en toepassen van populierenhout in Noord-Brabant.

We Houden Jullie Hier is ontstaan omdat Rijkswaterstaat 1.700 bomen laat kappen die momenteel langs de rijksweg A2 tussen Boxtel en Best staan. Het initiatief wil het hout van de bomen in Noord-Brabant houden en gebruiken voor productie. De overheidsinstantie reageerde hier enthousiast op en stelt de 1.700 populieren, die vervangen worden voor nieuwe exemplaren, beschikbaar aan het platform.

De avond is dan ook bedoeld om te kijken hoe dat hout ingezet kan worden. In eerste instantie ligt de focus op de bouwsector, waarbij gedacht wordt aan wandbekleding, vloeren, plafonds en gevelbekleding. De organisatie hoort dan ook graag of er al bouwprojecten zijn waarbij populierenhout ingezet kan worden. Ook vraagt de organisatie om mee te denken over alternatieve toepassingen (als bomen niet meer bruikbaar zijn voor de bouw), zoals het gebruiken van houtvezels voor kleding.

We Houden Jullie Hier werkt momenteel aan een applicatie om (bouw)projecten waarbij het populierenhout gebruikt kan worden, vanaf volgende week via een digitale kaart zichtbaar te maken (inclusief omschrijving van de toepassing). Die kan op de website www.wehoudenjulliehier.nl ingevuld worden. De bijeenkomst op 8 mei begint om 20.00 uur in het voormalig raadhuis, ingang via de Keefheuvel 1 in Liempde. Aanmelden kan via e-mail: job@peppelhout.nl.


Potje kaarten levert WensAmbulance ruim 600 euro op

De kaartavonden die de Gemondse voetbalvereniging Irene de voorbije maanden heeft georganiseerd, leverde de WensAmbulance liefst 607 euro op. Vrijdag kreeg chauffeur Barry van Brakel van de stichting de cheque uit handen van de organisatie.

Deelnemers konden tijdens de kaartavonden in de voetbalkantine rikken of jokeren. Inleg was iedere keer drie euro met een kop thee of koffie gratis. ,,Iedere avond mochten we zo'n 35 kaartliefhebbers ontvangen", vertelt vrijwilliger Mies van der Linde van Irene.

Met de opbrengsten van de kaartavonden én van de loterij die iedere speeldag werd gehouden, kan de WensAmbulance diverse wensen in vervulling laten gaan. De stichting brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek.