Ouderen beleven een zonnig uitje op het sportterras van hockeyclub MEP. Een initiatief van meisjesteam 6E5 en het tweede vrouwenelftal van de Boxtelse hockeyclub in samenwerking met stichting Met Je Hart.
Ouderen beleven een zonnig uitje op het sportterras van hockeyclub MEP. Een initiatief van meisjesteam 6E5 en het tweede vrouwenelftal van de Boxtelse hockeyclub in samenwerking met stichting Met Je Hart. Foto: Peter de Koning

Ouderen genieten van uitje naar hockeyclub MEP

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Zijn de kinderen al begonnen aan hun hockeywedstrijd? Ik zou toch in de goal gaan staan", zei Corry van den Heuvel (80) lachend. Zij en tien ouderen bezochten zaterdag hockeyclub MEP, op uitnodiging van de teams meisjes 6E5 en dames 2 in samenwerking met stichting Met je hart. Een groot succes...

Terwijl de leden van de tweede vrouwenhockeyploeg de ouderen thuis ophaalden, zorgde meisjes 6E5 voor een gezellige ontvangst met koffie en taart in het clubgebouw van MEP. Pleun, Maud, Yfke, Lot, Julia, Lot en Sofie deelden de zelfgemaakte lekkernijen uit aan de ouderen en zorgen dat iedereen voorzien werd van koffie of thee. ,,Iedereen zei dankjewel tegen ons", glunderde Pleun. En uiteraard mochten ze zelf ook smullen van de appel- of kwarktaart. ,,Dadelijk begint onze wedstrijd", vertelden de meiden. ,,En dan komen de oude oma's en opa's naar ons kijken."

Het initiatief voor de activiteit ligt bij de hockeysters van 7 en 8 jaar, vertelde coördinator Ivy van Geel van Met je hart. ,,Het is belangrijk dat jongeren bewust worden van eenzaamheid onder ouderen. Ik vind het dan ook erg bijzonder dat deze kinderen echt iets willen doen om ouderen een gezellige dag te bezorgen."

SPORTIEF

Na de ontvangst verplaatsten de senioren zich naar het Jeroen Delmée-veld waar M6E5 in actie kwam. ,,Ik heb de opa van Jeroen nog gekend", zei Jo van der Struijk. Bij hockeyclub MEP was de man uit Esch nooit eerder geweest. ,,Ik rijd er wel vaak langs. Het is leuk om hier te zijn en te zien hoe sportief en gemotiveerd de kinderen zijn." Dat vond ook Corry van den Heuvel uit Boxtel. ,,Het is dat ik wat verder weg woon, anders kwam ik iedere zaterdag kijken. Hulde voor de organisatie, we hebben het enorm naar onze zin." (Foto's: Annelieke van der Linden en Peter de Koning).

Afbeelding