Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ALLES DRAAIT OM SAMEN SPELEN TIJDENS KONINGSSPELEN IN BOXTEL

'Liever sporten dan chillen op de bank'

We swingen ons Fitlala

We zingen ons fit ja ja

We springen lekker in het rond

Yes, daarom - parompompom

LINDA VAN DE WIEL

,,Het doel van vandaag is samen spelen." Met deze woorden opende Nicole van Spaendonk van Buurtsport Boxtel vrijdag de zesde editie van de Koningsspelen. Liefst 868 leerlingen van zeven Boxtelse basisscholen waren present tijdens de sportieve ochtend die in sportpark Den Wielakker in de wijk Munsel plaatsvond. Onder de muzikale klanken van het Koningslied 2018 - Fitlala – werd de jaarlijkse sportdag ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander vervolgens dansend ingeluid.

Na deze muzikale start was het tijd voor rugby, honkbal, voetbal en nog veel meer sportiefs. Tess (10) was samen met haar schoolgenootjes van De Spelelier aanwezig. ,,We hebben net twee potjes gevoetbald. De eerste wedstrijd wonnen we met 7-0 en de tweede met 2-0", vertelde ze trots. ,,We gaan nu knotshockey spelen. Dat is een soort hockey, maar dan met stokken waarbij aan de uiteinden een soort piepschuim zit. Onze school doet elk jaar mee aan de Koningsspelen. Ik denk dat de bedoeling van de sportdag is dat je sportiever wordt en beter tegen je verlies kunt."

SPRINGKUSSENS

Sportief is de achtjarige Willem van De Vorsenpoel zonder twijfel. ,,Ik heb net gehonkbald en nu gaan we naar het pauzeveld. Daar staan allemaal springkussens, dus ik ga lekker spelen", kwebbelde hij. ,,Ik ben ook nog helemaal niet moe. Als ik een basketbalwedstrijd speel, duurt die een uur. En ik doe ook aan breakdance. Ik sport deze week drie dagen achter elkaar."

Robi (9) was present met de Sint-Theresiaschool uit Lennisheuvel. Haar favoriete activiteit? ,,Handbal. Ik zit bij een club en ben keeper. Ik kan niet wachten tot we dat gaan doen."

Het pauzeveld en alle activiteiten op de verschillende sportvelden van het sportcomplex in Boxtel werden georganiseerd door een groep stagiaires onder de coördinatie van Joep Janssen. ,,Het was weer een hele klus. In november zijn we al begonnen met de voorbereidingen. Er zijn zes sporten en spelen bedacht door de stagiaires." Hij vervolgde: ,,Er zijn vandaag ongeveer honderd eerstejaars-leerlingen van het ROC in Tilburg en het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch aanwezig om te helpen met het begeleiden van scholen en het vullen van flesjes water."

WATERGEVECHT

Van dat water werd op deze warme dag volop gebruik gemaakt. Zo ontstonden spontaan diverse watergevechten. Al hield Cecile (8) van de Prinses Amaliaschool zich afzijdig. Wel had ze wijze woorden over de Koningsspelen: ,,Ik vind het heel fijn om gezond te zijn. ik sport liever dan dat ik thuis op de bank ga chillen…"

FOTO BOVEN: Op bijna alle velden in sportpark Den Wielakker werd vrijdag fanatiek gesport door leerlingen van Boxtelse basisscholen. En óók op de rode atletiekbaan van Marvel... (Foto's: Peter de Koning).

FOTO LINKS: De zesde editie van de Koningsspelen werd traditioneel geopend met een dans, ditmaal op de klanken van het nummer Fitlala.

Afbeelding