Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BEWONERS ZETTEN ZICH CREATIEF IN

4,4 kilometer aan vlaggen verrijken flats Hoogheem

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,O ja, ik had nog koffie..." Er werd vorige week hard gewerkt in de huiskamer op Hoogheem door Marian van Wordragen, Mieke van de Ven, Willemien van Gulik, Rita van Berkel en Marij Dankers. Zij zorgen er samen met andere bewoners voor dat het vijftigjarig jubileum van de hoogbouwcomplexen zichtbaar wordt voor héél Boxtel. Alle 63 galerijen worden vanaf begin augustus versierd met vlaggenlijnen. Een fikse klus...

Dekbedhoezen, lakens, stoffen van naaiateliers uit de buurt: de 'naaisters' van Hoogheem zorgen voor gevarieerde en gekleurde vlaggenlijnen. ,,Het idee kwam van Cees Hems", vertelt Van Berkel. ,,In eerste instantie dachten we aan vlaggenlijnen die de flats letterlijk met elkaar verbinden, maar dat bleek niet haalbaar. Nu kiezen we ervoor iedere galerij te voorzien van vlaggetjes. Ook een heel werk." Van Gulik: ,,We gaan er vanuit dat iedereen straks weet dat Hoogheem vijftig jaar bestaat."

Terwijl het kwik vorige week opliep naar bijna 30 graden Celsius, sleepten de bewoonsters hun naaimachines naar de huiskamer op Hoogheem. Gezamenlijk gingen ze een dag lang aan de slag met lapjes stof. ,,We hadden liever dat het regende, maar ja, gepland is gepland", zegt Van Berkel. ,,Er volgen nog meer van dit soort momenten", aldus Van Wordragen. ,,Straks trekken we onze agenda."

In totaal worden ruim vijftienduizend vlaggetjes geknipt en aan lijnen gehangen. ,,Eén galerij is zeventig meter lang, dus uiteindelijk hebben we straks gezorgd voor 4,4 kilometer aan vlaggetjes", stellen de vrijwilligers. Van Berkel: ,,Misschien kunnen we ze nog eens verhuren voor een andere gelegenheid..."

FOTO BOVEN: De huiskamer van Hoogheem was vorige week omgetoverd tot naaiatelier. Bewoners zorgen dat de flats in augustus voorzien worden van kleurige vlaggenlijnen. (Foto: Peter de Koning).


Meditatieve avonden

Samen praten en mediteren naar aanleiding van teksten. Dat gebeurt op 8 mei en 7 juni vanaf 20.00 uur aan de Laan ten Habraken 52 in Gemonde. Meer informatie via Willem Marcelis, telefoonnummer (073) 551 20 33 of Eline Hermans, tel. 06-43 58 66 28.