Afbeelding
Foto: Wapen van Liempde

ZINDERENDE FINALE TEGEN HAZELAAR

Districtstitel in hoogste libreklasse naar Liempde

BILJARTEN

Het C1-team van biljartclub Het Wapen van Liempde/RegioBank heeft dinsdag 17 april haar koppositie behouden en daarmee het districtskampioenschap in de hoogste libre-klasse veiliggesteld. In een regelrechte thriller verloren Leo van Erp, Peter van Lierop en Henry van Dijk weliswaar met 22-29 van De Hazelaar 3 uit Rosmalen, maar dit puntental was precies genoeg om na 27 gespeelde wedstrijden de titel op te eisen.

Per partij kan een team maximaal 30 punten scoren, maar met 22 punten waren de Liempdenaren zeker van het kampioenschap. Het werd een zinderende strijd, want tot de laatste carambole waren er nóg vier andere kapers op de kust voor de titel van het district 's-Hertogenbosch: Rosmalen, Haarsteeg, Sint-Oedenrode en Veghel.

Leo van Erp speelde solide en maakte een goed begin door 9 punten te pakken, met nog 13 te gaan. De tegenstander van Peter van Lierop had slechts zes beurten nodig om zijn 200 caramboles te maken (met een hoogste serie van 151). Voor de Liempdenaar was daardoor 3 punten het maximaal haalbare.

Henry van Dijk (220 kader 57/2) trad aan tegen een sterke speler (250 libre). Om de titel voor zijn team zeker te stellen, moest hij winnen en dus 10 punten binnenhalen. Lange tijd ging het gelijk op. De speler van De Hazelaar leek af te stevenen op de winst, maar bleef steken op 249. De spanning was overal voelbaar, zowel bij de spelers aan de tafel als bij hun teamgenoten en de toeschouwers. Van Dijk wist daarna zijn laatste twee caramboles te maken en gaf daarmee alle andere kanshebbers op de libretitel het nakijken.

WINNAARSMENTALITEIT

Het libreteam van Het Wapen van Liempde staat bekend om zijn winnaarsmentaliteit. ,,De drie spelers willen altijd winnen en trainen daar hard voor. Tijdens de wedstrijden blijven ze er vol voor gaan, ook al gaat het eens een keer wat minder. Alles voor het team, ieder punt telt!", aldus een woordvoerder van de club. Eind mei mogen de Liempdse biljarters aantreden in de regiofinale om zich te meten met de kampioenen van de andere districten.

Het tweede team van Het Wapen van Liempde verloor nipt van De Straat (26-27) en eindigt daarmee als derde in het klassement. Ook het derde team verloor met slechts één punt verschil in het duel met Royal (24-25) en eindigt als hekkensluiter van het negen ploegen tellende klassement.

OP DE FOTO: Peter van Lierop, Henry van Dijk en Leo van Erp van Het Wapen van Liempde/RegioBank wonnen deze week het districtskampioenschap in de librecompetitie. (Foto: Wapen van Liempde).


DRIEBANDERS WINNEN RUIM VAN HAZELAAR

Nederlaag voor librespelers Ivoor in laatste competitieduel

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor kon het in de laatste wedstrijd van het seizoen niet bolwerken tegen Het Wapen van Eerschot: 22-29. Fouad Hasbani redde de eer voor zijn ploeg door winst op Emanuel Coort. Don van der Wiel en Chris Fasseur leden een nederlaag tegen respectievelijk Cees van Eindhoven en Karel Swarts.

't Ivoor 3 liet het compleet afweten tegen de het kampioensteam BV Elsie: 18-29. Theo van Dongen won zijn partij maar Peter van Giersbergen en Leo Huijbers waren niet opgewassen tegen hun opponenten. Bij de afdeling driebanden op de kleine tafel kwamen alle teams in actie. Het vijfde team bond de kampioen D'n Brouwer 1 aan de zegekar: 25-24. Frits Radema en Wim van Gils declasseerden hun tegenstanders. Math Hendriks scoorde slechts vijd punten. 't Ivoor 6, dat uitzicht had op de tweede plaats, verloor onverwacht van NAL 7: 26-28. Theo van Dongen won als enige zijn duel, terwijl Jacques van Loon en Fouad Hasbani de winst aan de tegenstander moesten laten.

Het zevende team speelde een 23-23 remise tegen D'n Brouwer 2. Uitblinker was hier Jan Tils die met een fraai moyenne van 0,807 zijn tegenstander ver achter zich liet. Andre Vissers voegde daar een winstpartij aan toe, maar Johan Beaard had een slechte dag met slechts drie punten.

In de avondcompetitie verloor het team van 't Ivoor ruim van De Hazelaar 1: 23-30. Alle partijen gingen naar de tegenstanders. De driebanders van 't Ivoor die gebruikmaken van een grote tafel sloten de competitie af met een overwinning op De Hazelaar 1: 21-27. Leo van Westelaken verloor, maar Berhard Legierse en Louis van der Meijden wonnen beiden hun partijen.


NEDERLAAG VOOR BOXTELSE PLOEG: 8-15

Handbalsters HCB laten winst aan Blauw Wit

Voor het vrouwenteam van handbalvereniging HCB '92 stond zondag een thuisduel tegen Blauw Wit uit 's-Hertogenbosch op het programma. Het was de eerste veldwedstrijd na het zaalseizoen en hoewel de Boxtelse handbalsters gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen, trok hun opponent aan het langste eind: 8-15.

Na zeven minuten zorgde Blauw Wit voor het openingsdoelpunt, maar deze treffer werd al snel beantwoord door een goal van HCB-speelster Liza van Rooij vanaf de rechterkant. Na wederom een treffer van de tegenstander uit 's-Hertogenbosch, volgde weer een doelpunt van HCB '92. Linda Zwiers vond van afstand het doel. De Boxtelse handbalsters liepen vervolgens uit door tweemaal te scoren. Mandy van Abeelen wist een fraai opgezette wissel te verzilveren en vanuit een vrije worp trof ze nogmaals het doel.

Vervolgens verslapte de verdediging van de thuisploeg en daar maakte Blauw Wit dankbaar gebruik van door viermaal op rij te scoren. Net voor rust wist Van Abeelen de voorsprong een punt te verkleinen met een gericht afstandsschot.

Na de thee kreeg HCB '92 een penalty toegewezen die op de paal belandde. Vervolgens wist de tegenstander uit 's-Hertogenbosch verder uit te lopen, door slap verdedigingswerk van de Boxtelse ploeg. Blauw Wit trok het duel uiteindelijk naar zich toe.

Uitslagen zaterdag 21 april

HCB '92 E1 - Bergeijk        3-2

HCB '92 DC1 - Tachos        10-25

HCB '92 HC1/Zephyr - Tachos        18-20

Uitslagen zondag 22 april

HCB '92 DS1 - Blauw Wit        8-15

HCB '92 DA1 - Habo '95        4-24